Suplimenteaza microflora intestinala naturala cu microorganisme vii.
Aceasta prezentare va ofera informatii utile despre EUBIOTIC® Forte:
-
Ce este si cum se utilizeaza
-
Ce precautii sunt necesare inainte de utilizare
-
Ce contine ambalajul
-
Cine este producatorul
Intestinul uman contine un spectru complex si dinamic de bacterii ce pot fi clasificate in “rezidenti” nativi si tranzitorii, bacterii ce alcatuiesc microflora intestinala/microbiota. Mucoasele (orale, respiratorii si digestive), alaturi de piele, sunt mediul pe care exista microbiota. Microbiota interactioneaza cu organismul gazda. Intestinul uman contine specii microbiene diferite, indispensabile pentru functionarea normala a tractului digestiv si a functiei imunitare. La baza acestor efecte benefice este relatia simbiotica intre microflora intestinala/microbiota si organismul gazda.
Microflora intestinala are o influenta deosebita in procesul de digestie si de asimilare a nutrientilor, si nu mai putin importanta este interactiunea strânsa pe care microflora intestinala o are cu sistemul imunitar al gazdei. Din punct de vedere microbiologic, microflora intestinala – prin speciile bacteriene benefice continute - poate impiedica proliferarea speciilor bacteriene patogene.
Alimentatia, stresul, medicatia, sau infectiile pot perturba echilibrul care exista in mod natural intre diferitele specii ale microbiotei intestinale. Tulburarile digestive au si ele efecte in ceea ce priveste modificarea profilului microflorei intestinale.
Cauze ale dezechilibrului microflorei intestinale:
-
Infectiile enterale virale sau bacteriene;
-
Schimbarea mediului bacterian (calatorii);
-
Tratamentul cu antibiotice;
-
Dietele neadecvate;
-
Dezechilibrul microflorei intestinale/microbiotei poate avea ca forme de manifestare observabile: diareea, disconfortul abdominal, balonarea, constipatia.
1. Ce este Eubiotic® Forte si pentru ce se utilizeaza
Eubiotic® Forte este o combinatie de microorganisme vii (1 x I09 UFC Saccharomyces cerevisiae var.boulardi si 4 x I09 UFC Lactobacillus rhamnosus GG),
Diareea este una dintre cele mai frecvent intalnite simptome in tulburarile digestive.
Diareea poate fi de natura virala (norovirusul si rotavirusul), bacteriana (Campylobacter, Escherichia coli, Clostridium difficile). Diareea calatorului apare la persoanele care calatoresc in alte tari si schimba mediul bacterian cu care este obisnuit organismul in mod normal (este asociata consumului de apa sau de alimente contaminate).
Antibioticele sunt o grupa de medicamente necesare in tratamentul bolilor infectioase cauzate de bacterii.
Acestea pot afecta microflora intestinala prin distrugerea bacteriilor benefice si proliferarea bacteriilor daunatoare, ce pot infecta sistemul digestiv.
Diareea reprezinta una dintre manifestarile digestive frecvente aparute in urma tratamentului cu antibiotice. Poate debuta la 2 ore dupa consumul antibioticului, pâna la 2 luni dupa terminarea tratamentului cu antibiotic.
Diareea asociata antibioterapiei poate fi „functionala”, de obicei limitata la o modificare usoara si scurta a frecventei scaunului sau patogena. Infectia cu Clostridium difficile este cel mai frecvent agent patogen identificabil si tratabil in cazul diareei asociata antibioterapiei.
Ingrediente Eubiotic® Forte
Ingrediente/capsula vegetala: ingrediente active: Saccharomyces cerevisiae var. boulardii 100 mg (1 mld.UFC, Lactobacillus rhamnosus GG 25mg (4 mld.UFC); ingrediente inactive: agenti de incarcare: amidon din porumb, hidroxipropilceluloza; agenti antiaglomeranti: saruri de magneziu ale acizilor grasi vegetali, capsula: hidroxipropilmetilceluloza.
Asocierea acestor doua microorganisme - Saccharomyces cerevisiae var. boulardii si Lactobacillus rhamnosus GG a fost studiata pentru rolul asupra tranzitului intestinal si echilibrarea acestuia.
Saccharomyces cerevisiae var. boulardii este un microorganism viu (o tulpina de drojdie) care colonizeaza rapid intestinul si supravietuieste aciditatii gastrice. Saccharomyces cerevisiae var. boulardii este studiata pentru rolul asupra stimularii productiei de acizi grasi cu lant scurt, in special a butiratului. Butiratul, un compus care se regaseste in mod normal in flora intestinala sanatoasa, are rolul de a regla multe functii intestinale - de la stimularea cresterii si diferentierii celulelor mucoasei intestinale, la efecte imunomodulatoare si pâna la absorbtia fluidelor.
Lactobacillus rhamnosus GG este una dintre tulpinile de Lactobacilli prezente in mod natural in flora intestinala. Lactobacilus rhamnosus este una dintre cele mai documentate bacterii benefice, peste 1000 de publicatii stiintifice si 300 de studii clinice demonstrându-i beneficiile. Este un microorganism bine studiat pentru rolul asupra sistemului digestiv la prematuri, nou-nascuti, copii, femei insarcinate, adulti si vârstnici.
2. Ce precautii sunt necesare inainte de utilizare
Cereti sfatul medicului inainte de a utiliza EUBIOTIC® Forte in urmatoarele situatii:
febra, scaune cu sânge/mucus, dureri abdominale intense sau diaree care persista mai mult de 2 zile (semne de afectiune medicala severa);
Produsul este contraindicat persoanelor:
-
cu hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele sale;
-
cu boli cronice sau cu imunitate foarte scazuta;
-
cu cateter venos montat.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici.
A se pastra la o temperatura care sa nu depaseasca 25°C.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
Acesta este un supliment alimentar si nu inlocuieste o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos.
A se consuma, de preferinta, inainte de sfarsitul datei mentionate pe ambalaj.
3. Ce contine ambalajul produsului
Cutia de carton contine 1 blister cu 10 capsule vegetale si un pliant cu informatii despre produs.
4. Cine este producatorul
Producator: Biocare Copenhagen A/S, Kirkebjerg Alle 88, DK-2605, Broendby, Denmark
Detinator notificare: Labormed Pharma SA, Bd. Theodor Pallady nr. 44B, Sector 3, Bucureşti, Romania.