Silueta perfecta - 7 principii sanatoase pentru slabit si intretinerea formei fizice

Stim cu totii cat de important e sa te simti bine in pielea ta si sa ai un raport bun cu toate componentele vietii tale. Perfectiunea este o stare greu de dobandit, asadar atunci cand ne referim la lupta cu kilogramele in plus, trebuie sa ai cel putin o asumarea coerenta a realitatii din oglinda.

In primul rand, sanatatea este cea care primeaza. Indiferent cat de tare iti doresti sa scapi de colaceii de la burta si cativa centimetri in jurul coapselor, este extrem de important sa iti cunosti organismul si sa nu il epuizezi cu diete imprumutate sau auzite oriunde. Specialistii nostri iti recomanda ca dietele sa fie insusite ca un regim de viata sanatos si sa fie gandite, astfel incat sa permita realizarea tuturor activitatilor fizice si intelectuale fara nicio problema. Asadar, plecand de la acest demers, iata cateva alte sfaturi utile pe care ne-am dori sa le pui in aplicare:

Consulta un specialist in nutritie inainte de inceperea oricarei diete

Acesta este unul dintre cele mai importante sfaturi de care ar trebui sa tii cont. Pe langa faptul ca specialistul este persoana indicata sa iti raspunda tuturor intrebarilor si neclaritatilor pe care le ai. Iar aici putem include dezbateri pe tema reducerii apetitului, a pastilelor de slabit, arderea grasimilor, tranzit intestinal corect sau detoxifiere. Mai mult decat atat, el iti poate si trebuie sa iti recomande efectuarea unor analize inainte de a trece pe un plan de tratament si dieta. Este esential sa stii de unde pornesti si care este starea generala,dar si detaliata a organismului tau. 

Intelege nevoia organismului de a se (re)echilibra

Indiferent ca vorbim despre a scapa de un numar mai mic de kilograme ori un surplus semnificativ, tu ar trebui sa intelegi si sa asculti semnalele pe care ti le indica corpul tau. Orice stare de rau sau de disconfort prezinta simptome specifice, asadar e bine sa intelegi nevoia lui de atrage semnale de alarma. 

Adapteaza (impreuna cu specialistul) dieta stilului de viata si nevoilor tale

Adaptabilitatea este un cuvant cheie de la care trebuie sa continue demersul inceput. Ca atare, stilul de viata si obiceiurile alimentare trebuie sa cunoasca o schimbare, dar in bine. Nutritia corecta functioneaza concomitent cu alti factori precum sportul, un psihic determinat si dorinta de a duce la capat obiectele setate in planul de slabit.

Nu iti raporta kilogramele la alte persoane si tine cont de coordonatele corpului tau

Oricat de mult ai fi tentata sa faci comparatii intre tine si alte persoane (pe care de obicei ti le iei drept etalon), nu pica in capcana de a lasa influentata de aparente.

Fiecare persoana este diferita, prin urmare ce functioneaza pe metabolismul tau e posibil sa nu aiba aceleasi efecte pe altul. Inaltimea, conformatia, structura oaselor sunt alte elemente care trebuie luate in calcul si pentru care trebuie sa existe un raport echilibrat.

Nicio dieta nu are rezultate fara un program bine structurat de exercitii fizice

Rezultatele bune si cu durabilitate in timp se obtin daca pe langa dieta alimentara ai parte si de un program antrenat de miscare. El trebuie gandit in asa fel incat sa lucreze in etape, pentru toate grupele de muschi si sa iti redea tonusul si vitalitatea. Si acesta trebuie sa fie adaptat in functie de varsta, starea de sanatate si chiar rezistenta fizica.

Insuseste-ti principiile sanatoase si adopta schimbarea ca un nou stil de viata

Fie ca vorbim despre principiile alimentare, cele psihologice sau motivationale, toate trebuie sa fie tratate cu seriozitate si constanta. Tocmai de aceea, ele ar trebui incluse ca principii de baza pe care se vor adauga de-a lungul timpului alte elemente utile. 

Acorda-ti intelegere si timp pentru obtinerea rezultatelor dorite

Pe langa o motivatie puternica, ai nevoie sa admiti ca minunile nu se intampla peste noapte si fara efort. E posbil sa ajungi in anumite praguri in care nu vei vedea rezultate (in care organismul stagneaza), si atunci este esential sa nu te abati de la regulile stabilite, sa nu renunti la munca depusa si sa continui cu ambitie planul initial.