Trittico AC 150 mg x 20 comprimate cu eliberare prelungita

Prospect Trittico AC 150 mg x 20 comprimate cu eliberare prelungita

Mergeti la produs

Trittico AC 150 mg x 20 comprinate eliberare prelungita

Indicatii:

Trittico AC este Indicat in tratamentul depresiei, insotita sau nu de anxietate.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la clorhidrat de trazodona sau la celelalte componente ale produsului.

Administrare:

In formele usoare / medii se administreaza intr-o singura doza. seara; in formele grave, care necesita doze mai mari, se va administra de doua ori pe zi, la pranz si seara.

Doza recomandata pentru initierea tratamentului este de 150 mg trazodona pe zi; doza se poate creste la intervale de 3-4 zile, pana la maximum 450 mg pe zi.

Tratamentul de intretinere se va realiza cu cea mai mica doza eficace, stabilita pe baza raspunsului individual.

Desi eficacitatea trazodonei nu a fost evaluata sistemic pe perioade mai lungi de 6 saptamani, se recomanda ca durata tratamentului antidepresiv sa fie de cateva luni.

Se recomanda ca administrarea TRITTICO AC sa se faca dupa o masa usoara.

Compozitie:

Un comprimat cu eliberare prelungita contine: clorhidrat de trazodona 150 mg si excipienti: zahar, polivinilpirolidona, ceara Carnauba, stearat de magneziu

Precautii:

Datorita activitatii sale simpatolitice, trazodona poate produce hipotensiune arteriala, inclusiv hipotensiune ortostatica.

Administrarea de antihipertensive necesita reducerea dozei acestora. Tratamentul trebuie imediat oprit si consultat medicul daca apar tulburari de erectie, deoarece priapismul a fost raportat in cazul tratamentului cu trazodona.

Ocazional, s-a observat o scadere a numarului de leucocite, in general fara importanta clinica si care nu a necesitat intreruperea tratamentului. Se va lua in considerare intreruperea tratamentului doar daca nurnarui teu-cocitelor scade sub valoarea normala.  Hemograma este necesara daca apar febra sau alte semne sau simptome de infectie. in primele saptamani de tratament pacientii trebuie urmariti atent deoarece starea psihica poate sa nu se amelioreze imediat, riscul unei tentative de suicid este foarte mare in depresie si poate sa persiste pana la aparitia ameliorarii semnificative.

Atentionari:

Medicamentul se va administra cu prudenta pacientilor cu afectiuni hepatice si renale grave. Se recomanda prudenta la pacientii cardiaci, deoarece antidepresivele au fost asociate cu aparitia aritmiilor. Asemenea pacienti trebuie atent monitorizati.

Copii

Deoarece nu au fost stabilite siguranta si eficacitatea la copii sub 18 ani, nu se recomanda administrarea produsului la copii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Trazodona poate influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, prin posibilele reactii de tip nervos central.

Reactii adverse:

Ocazional, in primele zile de tratament, s-au raportat cazuri de somnolenta, cefalee, astenie, vertij si episoade de hipotensiune arteriala datorate efectului simpatolitic slab al medicamentului.

Rar, s-au semnalat tulburari digestive: greata, varsaturi, scaderea apetituluf. Ca si in cazul altor medicamente alfa-adrenolitice, administrarea trazodonei a fost asociata, rareori, cu aparitia priapismului. in acest caz, se impune oprirea imediata a tratamentului.

Supradozaj:

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Interactiuni cu alte medicamente:

Asocierea cu alte medicamente psihotrope va fi supravegheata indeaproape de catre medic pentru a evita aparitia unor interactiuni neasteptate. Au fost observate cresteri ale concentratiilor plasmatice ale digoxinei si fenitoinei la pacientii care primesc concomitent trazodona.

Nu se stie daca exista interactiuni intre inhibitorii de monoaminooxidaza (IMAO) si trazodona. in lipsa unei experiente clinice, daca tratamentul cu IMAO este intrerupt cu putin inainte de administrarea trazodonei sau se administreaza concomitent cu trazodona, tratamentul cu trazodona trebuie initiat cu prudenta, cu cresterea treptata a dozei pana se obtine raspunsul dorit.

La pacientii tratati cu trazodona si warfarina au fost raportate variatii ale timpului de protrombina. in absenta experientei clinice, terapia concomitenta cu electrosocuri trebuie evitata in timpul tratamentului tu trazodona.

Sarcina si alaptarea:

Chiar daca studiile la animale nu au aratat nici un efect teratogen, siguranta administrarii trazodonei in sarcina nu a fost stabilita. De aceea, administrarea trazodonei in timpul sarcinii se va face dupa evaluarea raportului beneficiu matern / risc potential fetal. Trazodona se excreta in laptele matern. Ca urmare, se recomanda prudenta la femeile care alapteaza.

Prezentare ambalaj:

Cutia contine doua blistere a 10 comprimate cu eliberare prelungita.

Conditii de pastrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Inapoi la prospecte Mergeti la produs