Va rugam sa informati medicul daca oricare din situatiile mai sus mentionate sunt valabile sau au fost valabile pentru dumneavoastra.
Femeile care intentioneaza sa ramana gravide trebuie sa citeasca sectiunea Sarcina si alaptarea.
In urmatoarele conditii preexistente Thromboreductin trebuie administrat cu precautie deosebita si dupa ce va consultati cu medicul dumneavoastra:
-
tulburari cardiovasculare;
-
insuficiente renale si hepatice.
In perioada de marire a dozei de Thromboreductin se recomanda monitorizarea saptamanala a hemoluecogramei, a parametrilor functiilor renale si hepatice.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Pentru un numar de medicamente continand urmatoarele substante active nu s-au identificat interactiuni: acetaminofen, furosemid, fier, ranitidina, hidroxiuree, allopurinol si digoxina. In cazul in care sunteti tratat in mod curent cu heparina (medicament antitrombotic) va rugam sa-l anuntati pe medicul dumneavoastra.
Anuntati medicul daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente:
-
fluvoxamina, utilizata in tratarea depresiei;
-
omeprazol, utilizat in tratarea problemelor gastro-intestinale, cum sunt esofagita de reflux si ulcere duodenale si gastrice;
-
teofilina, utilizata pentru tratarea problemelor respiratorii si astmului bronsic sever;
-
medicamente pentru tratarea tulburarilor cardiace, ca de exemplu milrinona, enoximona, amrinona, olprinona si cilostazol;
-
acid acetilsalicilic utilizat in tratarea durerilor usoare pana la moderate;
-
alte medicamente utilizate pentru tratarea afectiunilor care afecteaza trombocitele din sange.
Utilizarea Thromboreductin cu alimente si bauturi
Alimentele intarzie absorbtia anagrelidei, dar nu modifica in mod semnificativ absorbtia anagrelidei in sange pentru a fi considerate relevante din punct de vedere clinic. S-a aratat ca sucul de grapefruit poate reduce eliminarea anagrelidei.
Sarcina si alaptarea
Thromboreductin nu trebuie administrat in timpul sarcinii. In timpul tratamentului cu Thromboreductin trebuie aplicate masuri contraceptive adecvate. Va rugam sa luati aceste masuri dupa primirea recomandarii din partea medicului dumneavoastra. Daca totusi ramaneti gravida desi ati utilizat contraceptive, contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra. Orice sarcina planificata trebuie sa fie discutata cu medicul dumneavoastra. Medicul dumneavoastra va va recomanda o alternativa terapeutica adecvata in timpul sarcinii si alaptarii si va determina cea mai buna solutie posibila pentru dumneavoastra.
In timpul tratamentului cu Thromboreductin alaptarea nu este permisa.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Unii pacienti care au luat Thromboreductin au raportat ameteli. Nu conduceti vehicule sau nu folositi utilaje daca sunteti afectati.
INFORMATII importante privind unele componente ale Thromboreductin
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.
3. CUM SA LUATI THROMBOREDUCTIN
Luati intotdeauna capsulele exact asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra, altfel nu veti beneficia pe deplin de medicamentul prescris.
Cantitatea de Thromboreductin pe care o iau pacientii poate fi diferita, iar acest lucru depinde de starea dumneavoastra. Medicul va va prescrie cea mai buna doza in cazul dumneavoastra.
Doza initiala uzuala de Thromboreductin este de 1 mg (2 capsule) pe zi, luate o capsula de doua ori pe zi, timp de cel putin o saptamana.
Dupa aceasta perioada, medicul dumneavoastra poate fie sa creasca, fie sa reduca numarul de capsule pe care sa le luati, pentru a gasi cea mai potrivita doza pentru dumneavoastra, care sa fie cat mai eficace in tratarea afectiunii.
Capsulele trebuie inghitite intregi, cu un pahar de apa. Acestea pot fi luate cu mancare, dupa o masa sau pe stomacul gol. Cel mai bine este sa luati capsulele la aceeasi ora in fiecare zi.
Medicul va va cere sa va faceti analize de sange la intervale regulate pentru a verifica daca medicamentul actioneaza eficace.
Daca luati mai mult decat trebuie din Thromboreductin
Contactati imediat medicul daca dumneavoastra (sau altcineva) ia in mod neadecvat doze prea mari din acest medicament. Aratati-le cutia de Thromboreductin.
O supradoza poate determina o scadere a tensiunii sanguine care eventual poate fi insotita de ameteala, batai puternice ale inimii si probleme vizuale. Dupa o supradoza nu trebuie in nici o circumstanta sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje.
Daca uitati sa luati Thromboreductin
Doza omisa nu trebuie sa fie compensata prin administrarea unei doze duble mai tarziu. Aceasta poate duce, in special la inceputul tratamentului, la cresterea incidentei reactiilor adverse.
Terapia trebuie inceputa conform tratamentului prescris, prin urmare, urmatoarea doza va fi luata conform programarii.
Medicul dumneavoastra trebuie sa fie informat despre acest incident.
Daca incetati sa luati Thromboreductin
Daca doriti sa incetati tratamentul trebuie sa discutati inainte cu medicul dumneavoastra. Nu intrerupeti administrarea inainte de a va consulta cu medicul dumneavoastra. Intreruperea necontrolata a tratamentului poate produce complicatii.
4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Thromboreductin poate produce reactii adverse. Daca sunteti ingrijorat, spuneti medicului dumneavoastra.
Unii pacienti au prezentat urmatoarele reactii adverse frecvente in timpul utilizarii Thromboreductin:
-
dureri de cap, ameteli (rar, la ridicarea in picioare sau din pat), oboseala, palpitatii (constientizarea batailor puternice ale inimii, care pot fi rapide sau neregulate), greata, diaree, dureri de stomac,
-
indigestie si gaze, varsaturi, anemie (o mica scadere a numarului celulelor rosii si un deficit de fier),
-
retentie de lichid (inclusiv umflarea gleznelor) sau eruptie pe piele.
Unii pacienti au prezentat reactii adverse grave. Acestea nu au aparut in mod frecvent, dar daca observati una dintre urmatoarele, contactati imediat medicul dumneavoastra: dureri toracice severe, palpitatii asociate cu ameteala sau stare de lesin, lesin, dureri abdominale sau gastro-intestinale severe, varsaturi cu sange sau scaune cu sange sau de culoare neagra, dificultati de respiratie sau senzatie de lipsa de aer, mai ales daca buzele sau pielea devine albastruie.
Alte reactii adverse mai putin frecvente includ: o stare de slabiciune sau de rau, tensiune arteriala mare, frisoane sau febra, senzatie de arsura in capul pieptului, anorexie, constipatie, invinetire, umflaturi locale cu lichid (edem), pierdere in greutate, dureri musculare, articulatii dureroase, dureri de spate, sensibilitate redusa sau furnicaturi in degetele picioarelor sau mainilor, insomnie, depresie,
confuzie, nervozitate, gura uscata, pierderi de memorie, senzatie de lipsa de aer, sangerari nazale, infectii pulmonare, pierderea parului, senzatie de mancarime sau modificari de culoare, impotenta. Medicul va poate face analiza sangelui, care ar putea arata o crestere a valorilor enzimelor hepatice. In cazul in care prezentati oricare dintre aceste reactii adverse, spuneti medicului dumneavoastra.
Cativa pacienti au prezentat urmatoarele reactii adverse rare: atac de cord, sangerarea gingiilor, cresterea in greutate, afectiuni ale muschiului cardiac, pierderea coordonarii, dificultati de vorbire, piele uscata, migrene, tulburari de vedere sau vedere dubla, zgomot in urechi, nevoie crescuta de eliminare a apei noaptea, dureri, simptome asemanatoare cu cele ale gripei.
Daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-l informati pe medicul dumneavoastra sau pe farmacist.
5. CUM SE PASTREAZA THROMBOREDUCTIN
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Thromboreductin dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj (dupa EXP.). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.
Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
INFORMATII SUPLIMENTARE Ce contine Thromboreductin
Substanta activa din Thromboreductin este anagrelida sub forma de clorhidrat de anagrelida.
Excipienti
Continutul capsulei: lactoza monohidrat, povidona, crospovidona, celuloza microcristalina, stearat de magneziu.
Capsula: dioxid de titan (E 171), indigo carmin (E 132), gelatina.
Cum arata Thromboreductin si continutul ambalajului
Capsule nr. 4 cu capac si corp albastru, care contin o pulbere alba.
Ambalaje
Cutie cu un flacon din polietilena, cu sistem de inchidere securizat pentru copii, a 42 capsule
Cutie cu un flacon din polietilena, cu sistem de inchidere securizat pentru copii, a 100 capsule
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata AOP ORPHAN PHARMACEUTICALS AG, Wilhelminestrase 91/II f, A-1160 Viena, Austria
Producator
aop Orphan Pharmaceuticals AG,
Wilhelminestrase 91/II f/B4, A-1160 Viena, Austria
Acest prospect a fost aprobat in
August, 2013