Prospect: Informatii pentru utilizator
PIASCLEDINE 300, capsule
Ulei de soia insaponificabil / Ulei de avocado insaponificabil
Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Utilizati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului.
-
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
-
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.
-
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.
-
Daca dupa 2-3 luni de utilizare a medicamentului nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.
Ce gasiti in acest prospect:
-
Ce este Piascledine 300 si pentru ce se utilizeaza
-
Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Piascledine 300
-
Cum sa utilizati Piascledine 300
-
Reactii adverse posibile
-
Cum se pastreaza Piascledine 300
-
Continutul ambalajului si alte informatii
1. Ce este Piascledine 300 si pentru ce se utilizeaza
Piascledine 300 contine uleiuri de avocado si soia insaponificabile.
Piascledine 300 face parte din grupa medicamentelor denumite alti agenti antiinflamatori si antireumatici nesteroidieni si din grupa medicamentelor simptomatice cu actiune lenta in boala artrozica (SYSADOA).
Piascledine 300 se foloseste la adulti pentru ameliorarea simptomelor bolii artrozice a genunchiului, cum ar fi durerea si dificultatile de miscare.
Piascledine 300 isi poate dovedi complet eficienta dupa cateva saptamani si, in general, efectul sau se prelungeste si dupa incetarea tratamentului.
Daca dupa 2-3 luni nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Piascledine 300
Nu utilizati Piascledine 300
-
daca sunteti alergic la una dintre substantele active sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
Atentionari si precautii
Nu depasiti doza recomandata. Inainte sa utilizati Piascledine 300, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.Daca aveti antecedente de boli hepatice sau biliare ori suferiti de boli hepatice sau biliare, informati medicul ori farmacistul inainte sa luati Piascledine 300. Daca prezentati orice semne sau simptome de probleme hepatice ori biliare, cum ar fi greata inexplicabila, varsaturi, dureri abdominale, oboseala, pierderea poftei de mancare, ingalbenirea pielii si ochilor (icter) si urina inchisa la culoare, opriti tratamentul si contactati imediat medicul.
Opriti tratamentul si contactati imediat medicul daca prezentati orice semne sau simptome de reactii alergice cum ar fi urticarie, mancarime si/sau eruptie/inrosire cutanata, umflare a fetei si/sau dificultati de respiratie.
Inainte sa luati Piascledine 300, informati medicul sau farmacistul daca urmati tratament cu anticoagulante (vezi pct. „Piascledine 300 impreuna cu alte medicamente”).
Opriti tratamentul si contactati imediat medicul daca prezentati semne si simptome de tulburari de coagulare, cum ar fi pete de culoare rosie sau violet pe piele, invinetire spontana sau echimoze spontane, precum si sangerare la nivelul mucoaselor.
Copii si adolescenti
Piascledine 300 este doar pentru adulti. Nu dati acest medicament copiilor cu varsta sub 18 ani.
Piascledine 300 impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Piascledine 300 trebuie luat cu precautie de pacientii care urmeaza concomitent un tratament cu anticoagulante, din cauza riscului potential de tulburari de coagulare.
Piascledine 300 impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Capsula trebuie inghitita intreaga, fara a fi mestecata, cu un pahar cu apa, in timpul mesei.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Utilizarea Piascledine 300 in timpul sarcinii ar trebui sa fie evitata. Piascledine 300 nu ar trebui sa fie utilizat in timpul alaptarii.
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Piascledine 300 nu este recomandat femeilor aflate la varsta fertila, fara masuri de contraceptie. Nu exista informatii suficiente privind efectul acestui produs asupra fertilitatii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Piascledine 300 nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
3. Cum sa utilizati Piascledine 300
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Adulti
Doza recomandata este o capsula de Piascledine 300 pe zi.
Mod de administrare
Capsula trebuie sa fie inghitita intreaga, cu un pahar cu apa, in timpul mesei. Nu o mestecati.
Utilizarea la copii si adolescenti
Piascledine 300 nu trebuie utilizat pentru copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani din cauza lipsei datelor privind siguranta si eficacitatea.
Efectele Piascledine 300 pot fi intarziate pana la cateva saptamani.
Nu intrerupeti tratamentul, daca vi se pare ca eficienta sa nu se manifesta suficient de repede, decat dupa ce consultati medicul sau farmacistul.
In studiile clinice pacientii au fost tratati timp de pana la 3 ani cu Piascledine 300. Pacientii trebuie sa continue tratamentul atat timp cat acesta este bine tolerat si simptomele continua sa ramana ameliorate.
Daca utilizati mai mult Piascledine 300 decat trebuie
Supradozele de Piascledine 300 pot provoca sau exacerba tulburarile gastrointestinale si/sau hepatice. Daca ati utilizat o doza mai mare decat cea recomandata de Piascledine 300, consultati imediat un medic sau farmacist.
Daca uitati sa utilizati Piascledine 300
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Luati urmatoarea doza planificata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Cele mai frecvente reactii adverse ale Piascledine 300 sunt diareea, durerea abdominala, disconfortul in abdomenul superior si greata.
Posibile reactii adverse grave:
Spuneti imediat medicului dumneavoastra si incetati sa luati acest medicament daca aveti oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave care pot necesita tratament medical urgent:
Semne si simptome care pot sugera reactii alergice severe (mai putin frecvente):
-
mancarime, urticarie, eruptie cutanata/inrosirea pielii, umflarea fetei, dificultati de respiratie.
Eruptie cutanata intensa (cu frecventa rara)
Tulburari hepatice (mai putin frecvente):
Pot aparea reactii mai putin frecvente precum lezarea hepatica sau obstructia cailor biliare, ambele fiind uneori asociate cu ingalbenirea pielii, precum si cu niveluri crescute ale enzimelor hepatice in sange (cum ar fi transaminazele, fosfataza alcalina, bilirubina si gama-glutamil transpeptidaza) (vezi pct. 2 „Atentionari si precautii”).
Au fost raportate de asemenea si urmatoarele reactii adverse:
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
-
Disconfort in abdomenul superior, arsuri la stomac, greata, gust neplacut in gura, dureri abdominale, decolorarea fecalelor,
-
Dureri de cap,
-
Urina inchisa la culoare,
-
Slabiciune, oboseala,
-
Durere la nivelul sanilor, umflarea sanilor si sangerare ginecologica
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):
-
Tulburari gastrointestinale, precum: inflamatie la nivelul intestinelor, varsaturi, gura uscata, eructatii,
-
Eczeme,
-
Pietre la rinichi,
-
Tulburari de coagulare, cum sunt scaderea numarului de trombocite (vezi pct. 2 „Atentionari si precautii”),
-
Cresterea tensiunii arteriale.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct la
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1
Bucuresti 011478- RO
e-mail: adr@anm.ro
Website: www.anm.ro
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.
5. Cum se pastreaza Piascledine 300
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu utilizati acest medicament daca observati orice semne vizibile de deteriorare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Piascledine 300
-
Substantele active sunt ulei de soia insaponificabil 200,00 mg si ulei de avocado insaponificabil 100,00 mg.
-
Celelalte componente sunt: continutul capsulei: dioxid de siliciu coloidal anhidru, butilhidroxitoluen, polisorbat 80, gelatina; capsula: corpul: dioxid de titan (E171), gelatina; capacul: dioxid de titan (E171), oxid galben de fier (E172), eritrozina (E127), gelatina.
Cum arata Piascledine 300 si continutul ambalajului
Capsule cu capac portocaliu si corp gri opac, inscriptionate cu ,,P 300”.
Capsulele sunt furnizate in:
Cutie cu 1 blister din PVC/Al cu 15 capsule
Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a cate 15 capsule
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
LABORATOIRES EXPANSCIENCE
1 Place des Saisons, 92048 Paris la Défense Cedex, Franta
Fabricantul
LABORATOIRES EXPANSCIENCE
Rue des Quatre Filles, 28230 Epernon, Franta
Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
Angelini Pharmaceuticals Romania SRL
Str. Dr. Carol Davila, nr. 9, sector 5
050451 Bucuresti, Romania
Acest prospect a fost aprobat in septembrie 2023.
Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/.