Jardiance 10 mg x 90 (x 1) comprimate filmate

Prospect Jardiance 10 mg x 90 (x 1) comprimate filmate

Mergeti la produs

Prospect: Informatii pentru pacient
 
  • Jardiance 10 mg comprimate filmate
  • empagliflozin
 
Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
 
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
 
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.
 
Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra.
 
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.
 
Ce gasiti in acest prospect
 
1. Ce este Jardiance si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Jardiance
3. Cum sa luati Jardiance
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Jardiance
6. Continutul ambalajului si alte informatii
 
1. Ce este Jardiance si pentru ce se utilizeaza
 
Ce este Jardiance
 
Jardiance contine substanta activa empagliflozin. Jardiance face parte dintr-o clasa de medicamente numite inhibitori ai co-transportorului 2 de sodiu-glucoza (SGLT2).
 
Pentru ce se utilizeaza Jardiance
 
Diabet zaharat de tip 2
 
Jardiance este utilizat pentru tratamentul diabetului de tip 2 la pacienti adulti (cu varsta de minim 18 ani) care nu pot fi controlati numai prin regim alimentar si exercitiu fizic.
Jardiance poate fi utilizat fara alte medicamente la pacienti carora nu li se poate administra metformina (un alt medicament antidiabetic).
De asemenea, Jardiance poate fi utilizat impreuna cu alte medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat. Acestea pot fi medicamente administrate pe cale orala sau prin injectie, de exemplu insulina.
 
Jardiance actioneaza prin blocarea proteinei SGLT2 la nivelul rinichilor. Aceasta determina eliminarea zaharului din sange (glucozei) in urina. Prin aceasta, Jardiance reduce cantitatea de zahar din sangele dumneavoastra.
 
De asemenea, acest medicament poate contribui la prevenirea bolilor de inima la pacientii cu diabet zaharat de tip 2.
 
Este important sa continuati sa urmati planul privind regimul alimentar si exercitiul fizic care v-a fost recomandat de catre medicul dumneavoastra, farmacist sau asistenta medicala.
 
Insuficienta cardiaca
 
Jardiance este utilizat pentru tratamentul insuficientei cardiace la pacienti adulti cu simptome cauzate de afectarea functiei inimii.
 
Ce este diabetul zaharat de tip 2?
 
Diabetul zaharat de tip 2 este o afectiune care apare atat ca urmare a genelor proprii, cat si a stilului de viata. Daca aveti diabet zaharat de tip 2, pancreasul dumneavoastra nu produce suficienta insulina pentru a controla nivelul glucozei din sange, iar organismul dumneavoastra nu este capabil sa utilizeze insulina proprie in mod eficace. Acest lucru duce la valori crescute ale glucozei in sange, ceea ce poate provoca
probleme medicale, cum sunt bolile de inima, bolile de rinichi, orbire si circulatie slaba la nivelul membrelor.
 
Ce este insuficienta cardiaca?
 
Insuficienta cardiaca apare cand inima este prea slabita sau rigida si nu poate functiona corect. Aceasta poate duce la probleme medicale grave si poate necesita ingrijire in spital. Cele mai frecvente simptome ale insuficientei cardiace sunt senzatia de lipsa de aer, senzatia de oboseala sau oboseala severa tot timpul si umflarea gleznelor.
 
Jardiance ajuta la protejarea inimii impotriva degradarii suplimentare si la ameliorarea simptomelor dumneavoastra.
 
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Jardiance
 
Nu luati Jardiance daca sunteti alergic la empagliflozin sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
 
Atentionari si precautii
 
Adresati-va imediat medicului sau celui mai apropiat spital:
 
Cetoacidoza
 
daca aveti pierdere rapida in greutate, greata sau varsaturi, durere de stomac, sete excesiva, respiratie rapida si profunda, confuzie, somnolenta sau oboseala neobisnuita, miros dulceag al respiratiei, senzatie de gust dulce sau metalic in gura sau un miros diferit al urinei sau transpiratiei, adresati-va imediat unui medic sau celui mai apropiat spital. Aceste simptome ar putea fi un semn de „cetoacidoza” – o problema rara, dar grava, care uneori pune viata in pericol, care poate aparea ca urmare a diabetului, din cauza valorilor crescute ale „corpilor cetonici” in urina sau sange, determinate prin analize. Riscul de aparitie a cetoacidozei poate fi crescut in cazul repausului
alimentar prelungit, consumului excesiv de alcool, deshidratarii, reducerilor bruste ale dozei de insulina sau al unui necesar mai mare de insulina pe fondul unei interventii chirurgicale majore sau boli grave.
 
Inainte sa luati acest medicament si in timpul tratamentului, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale:
 
  • daca aveti „diabet zaharat de tip 1”. Acest tip de diabet zaharat debuteaza de obicei in tinerete, iar organismul dumneavoastra nu produce deloc insulina. Nu trebuie sa luati Jardiance daca aveti diabet zaharat de tip 1.
  • daca aveti probleme grave ale rinichilor – medicul dumneavoastra va poate limita doza la 10 mg o data pe zi sau va poate cere sa luati alt medicament (vezi si pct. 3, „Cum sa luati Jardiance”).
  • daca aveti probleme grave ale ficatului – este posibil ca medicul sa va ceara sa luati un alt medicament.
  • ati putea prezenta un risc de deshidratare, de exemplu: daca va simtiti rau, aveti diaree sau febra sau nu puteti sa mancati sau sa beti
  • o daca luati medicamente care cresc cantitatea de urina produsa [diuretice] sau care scad tensiunea arteriala, daca aveti varsta de 75 ani sau peste. Semnele posibile sunt prezentate la pct. 4, sub „deshidratare“. Este posibil ca medicul dumneavoastra sa va ceara sa opriti utilizarea Jardiance pana cand va reveniti, pentru a opri pierderile prea mari de lichide din organism. Intrebati despre modurile in care poate fi prevenita deshidratarea.
  • daca aveti o infectie grava la nivelul rinichilor sau al cailor urinare, insotita de febra. Este posibil ca medicul dumneavoastra sa va ceara sa opriti utilizarea Jardiance pana cand va reveniti.
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca aveti o combinatie de simptome cum ar fi durere, sensibilitate, inrosire sau umflare la nivelul zonei organelor genitale sau a zonei dintre organele genitale si anus, insotite de febra sau stare generala de rau. Aceste simptome pot fi un semn de infectie rara, dar grava, care poate pune in pericol chiar viata, denumita fasceita necrozanta care afecteaza perineul sau
gangrena Fournier, infectie care distruge tesutul de sub piele. Gangrena Fournier trebuie tratata imediat.
 
Ingrijirea picioarelor
 
La fel ca in cazul tuturor pacientilor cu diabet zaharat, este important sa va verificati picioarele cu regularitate si sa respectati orice alte sfaturi referitoare la ingrijirea picioarelor pe care vi le ofera personalul medical.
 
Functia renala
 
Trebuie ca rinichii dumneavoastra sa fie evaluati inainte de a incepe sa luati acest medicament si in timp ce luati acest medicament.
 
Glucoza urinara
 
Din cauza modului in care actioneaza acest medicament, veti avea zahar in urina atunci cand vi se efectueaza analize in timp ce luati acest medicament.
 
Copii si adolescenti
 
Nu se recomanda utilizarea Jardiance la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani deoarece nu au fost efectuate studii la acesti pacienti.
 
Jardiance impreuna cu alte medicamente
 
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
 
Este important sa spuneti medicului dumneavoastra:
 
  • daca luati medicamente care cresc cantitatea de urina produsa (diuretice). Este posibil ca medicul dumneavoastra sa va ceara sa opriti utilizarea Jardiance. Semnele posibile ale pierderilor mari de lichide din organism sunt prezentate la pct. 4.
  • daca luati alte medicamente care scad cantitatea de zahar din sange, cum este insulina sau un medicament de tipul „sulfonilureelor”. Este posibil ca medicul dumneavoastra sa va ceara sa scadeti doza acestor medicamente, pentru a preveni o scadere prea mare a valorilor zaharului din sange (hipoglicemie).
  • daca luati litiu, deoarece Jardiance poate scadea cantitatea de litiu din sange.
 
Sarcina si alaptarea
 
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu utilizati Jardiance daca sunteti gravida. Nu se cunoaste daca Jardiance este daunator pentru fat. Nu utilizati Jardiance daca alaptati. Nu se cunoaste daca Jardiance se excreta in laptele uman.
 
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
 
Jardiance are influenta mica asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Utilizarea acestui medicament in asociere cu medicamentele numite sulfoniluree sau cu insulina poate provoca o scadere prea accentuata a valorilor zaharului din sange (hipoglicemie), ceea ce poate provoca simptome precum tremuraturi, transpiratii si modificari de vedere, care va pot afecta capacitatea de a
conduce vehicule si de a folosi utilaje. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje sau instrumente daca va simtiti ametit in timp ce luati Jardiance.
 
Jardiance contine lactoza
 
Jardiance contine lactoza (zaharul din lapte). Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de zaharuri, contactati-va medicul inainte de a lua acest medicament.
 
Jardiance contine sodiu
 
Acest medicament contine sodiu mai putin de 1 mmol (23 mg) per comprimat, adica practic „nu contine sodiu”.
 
3. Cum sa luati Jardiance
 
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
 
Ce cantitate trebuie administrata
 
Doza recomandata de Jardiance este de un comprimat de 10 mg o data pe zi. Daca aveti diabet zaharat de tip 2, medicul dumneavoastra va decide daca trebuie sa va mareasca doza la 25 mg o data pe zi, daca este necesar pentru a ajuta la controlul glicemiei.
Este posibil ca medicul sa limiteze doza dumneavoastra la 10 mg o data pe zi, daca aveti probleme cu rinichii.
 
Medicul dumneavoastra va va prescrie concentratia corecta pentru dumneavoastra. Nu modificati doza decat daca medicul dumneavoastra v-a spus sa faceti acest lucru.
 
Administrarea acestui medicament
 
  • Inghititi comprimatul intreg, cu apa
  • Puteti sa luati comprimatul cu sau fara alimente
  • Puteti sa luati comprimatul in orice moment al zilei. Cu toate acestea, incercati sa il luati la aceeasi ora in fiecare zi. Acest lucru va va ajuta sa va amintiti sa il luati.
 
Daca aveti diabet zaharat de tip 2, medicul dumneavoastra poate sa va prescrie Jardiance impreuna cu un alt medicament antidiabetic. Amintiti-va sa luati toate medicamentele asa cum au fost prescrise de medicul dumneavoastra pentru a obtine cele mai bune rezultate privind starea dumneavoastra de sanatate.
 
Regimul alimentar adecvat si exercitiul fizic ajuta organismul dumneavoastra sa utilizeze zaharul din sange mai bine. In timp ce luati Jardiance, este important sa respectati regimul alimentar si programul de exercitii fizice recomandate de catre medicul dumneavoastra.
 
Daca luati mai mult Jardiance decat trebuie
 
Daca luati mai mult Jardiance decat trebuie, spuneti imediat medicului dumneavoastra sau mergeti imediat la spital. Luati cu dumneavoastra ambalajul medicamentului.
 
Daca uitati sa luati Jardiance
 
Ceea ce trebuie facut in cazul in care uitati sa luati un comprimat depinde de timpul ramas pana la urmatoarea doza.
 
Daca sunt cel putin 12 ore pana la urmatoarea doza, luati Jardiance imediat ce va aduceti aminte. In continuare luati doza urmatoare la ora obisnuita.
 
Daca sunt mai putin de 12 ore pana la urmatoarea doza, nu mai luati doza uitata. In continuare luati doza urmatoare la ora obisnuita.
Nu luati o doza dubla de Jardiance pentru a compensa doza uitata.
 
Daca incetati sa luati Jardiance
 
Nu incetati sa luati Jardiance inainte de a va adresa mai intai medicului dumneavoastra. Daca aveti diabet zaharat de tip 2, concentratiile de zahar din sangele dumneavoastra pot sa creasca daca incetati sa luati Jardiance.
 
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.
 
4. Reactii adverse posibile
 
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
 
Daca aveti oricare din urmatoarele reactii adverse, adresati-va imediat unui medic sau celui mai apropiat spital:
 
Reactie alergica severa, observata mai putin frecvent (poate afecta pana la 1 din 100 persoane)
 
Semnele posibile ale unei reactii alergice severe pot include: umflarea fetei, a buzelor, a gurii, a limbii sau a gatului, care poate duce la dificultati de respiratie sau de inghitire
 
Cetoacidoza diabetica, observata mai putin frecvent (poate afecta pana la 1 din 100 persoane)
 
Acestea sunt semne de cetoacidoza diabetica (vezi si pct. 2, „Atentionari si precautii”):
 
 valori crescute ale „corpilor cetonici” in urina sau sange
 pierdere rapida in greutate
 greata sau varsaturi
 durere de stomac
 sete excesiva
 respiratie rapida si profunda
 confuzie
 somnolenta sau oboseala neobisnuita
 miros dulceag al respiratiei, senzatie de gust dulce sau metalic in gura sau un miros diferit al urinei sau transpiratiei.
 
Acestea pot aparea indiferent de valorile glicemiei. Medicul dumneavoastra poate decide sa va intrerupa temporar sau permanent tratamentul cu Jardiance.
 
Adresati-va medicului dumneavoastra cat mai curand posibil daca observati urmatoarele reactii adverse:
 
Valori scazute ale zaharului in sange (hipoglicemie), observate foarte frecvent (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)
 
Daca luati Jardiance impreuna cu un alt medicament care poate provoca scaderea zaharului din sange, precum o sulfoniluree sau insulina, riscul de a avea valori scazute ale zaharului in sange este mai mare.
 
Semnele valorilor scazute ale zaharului in sange pot include:
 
 tremuraturi, transpiratie, senzatie de neliniste intensa sau confuzie, batai ale inimii rapide
 senzatie de foame intensa, durere de cap
 
Medicul dumneavoastra va va spune care este tratamentul pentru valorile scazute de zahar in sange si ce trebuie sa faceti daca prezentati oricare dintre semnele de mai sus. Daca aveti simptome de scadere a zaharului din sange, luati comprimate de glucoza, o gustare cu un continut crescut de zahar sau beti suc de fructe. Daca este posibil, masurati-va valorile zaharului din sange si odihniti-va.
 
Infectii ale cailor urinare, observate frecvent (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)
 
Semnele infectiilor cailor urinare sunt:
 
 senzatie de arsura la urinare
 urina cu aspect tulbure
 durere in pelvis sau la mijlocul spatelui (atunci cand sunt infectati rinichii)
 
Urgenta de a urina sau urinarea mai frecventa pot aparea din cauza mecanismului de actiune al Jardiance, dar acestea pot fi si semne de infectie a cailor urinare. Daca observati o intensificare a acestor simptome, trebuie, de asemenea, sa va adresati medicului dumneavoastra.
 
Deshidratare, observata foarte frecvent (poate afecta mai mult de 1 din 10 persoane)
 
Semnele de deshidratare nu sunt specifice, dar pot include:
 
 senzatie de sete neobisnuita
 senzatie de vertij sau ameteli atunci cand va ridicati in picioare
 lesin sau pierdere a cunostintei
 
Alte reactii adverse in timpul administrarii Jardiance:
 
Frecvente
 
 infectii genitale cu levuri (candida)
 urinare mai frecventa decat de obicei sau nevoia de a urina mai frecvent
 mancarime
 eruptie trecatoare pe piele sau inrosirea pielii – aceasta poate fi insotita de mancarime si poate include umflaturi, scurgeri lichide sau basici
 sete
 analizele de sange pot indica o crestere a valorilor grasimilor din sangele dumneavoastra (colesterol)
 
Mai putin frecvente
 
 urticarie
 senzatie de tensiune sau durere la golirea vezicii urinare
 analizele de sange pot indica o scadere a functiei rinichiului (creatinina sau uree)
 analizele de sange pot indica modificari legate de cresteri ale cantitatii de globule rosii din sangele dumneavoastra (hematocrit)
 
Rare
 
 fasceita necrozanta care afecteaza perineul sau gangrena Fournier, o infectie grava care afecteaza tesuturile moi de la nivelul organelor genitale sau regiunii dintre organele genitale si anus
 
Foarte rare
 
 inflamatie a rinichilor (nefrita tubulointerstitiala)
 
Raportarea reactiilor adverse
 
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, asa cum este mentionat in Anexa V*. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii
suplimentare privind siguranta acestui medicament.
 
5. Cum se pastreaza Jardiance
 
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe blister si pe cutie dupa „EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
 
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
 
Nu utilizati acest medicament daca observati ca ambalajul este deteriorat sau prezinta semne de interventie neautorizata.
 
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
 
6. Continutul ambalajului si alte informatii
 
Ce contine Jardiance
 
Substanta activa este empagliflozin.
 
Fiecare comprimat contine empagliflozin 10 mg sau 25 mg.
 
Celelalte componente sunt:
 
nucleul comprimatului: lactoza monohidrat (vezi sfarsitul pct. 2 la „Jardiance contine lactoza“), celuloza microcristalina, hidroxipropilceluloza, croscarmeloza sodica (vezi sfarsitul pct. 2 la „Jardiance contine sodiu”), dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu
film: hipromeloza, dioxid de titan (E171), talc, macrogol (400), oxid galben de fer (E172)
 
Cum arata Jardiance si continutul ambalajului
 
Jardiance 10 mg comprimate filmate se prezinta sub forma de comprimate rotunde, de culoare galben deschis, biconvexe si cu margini tesite. Acestea sunt inscriptionate cu „S10” pe o parte si cu sigla Boehringer Ingelheim pe cealalta parte. Comprimatele au diametrul de 9,1 mm.
 
Jardiance 25 mg comprimate filmate se prezinta sub forma de comprimate ovale, de culoare galben deschis si biconvexe. Acestea sunt inscriptionate cu „S25” pe o parte si cu sigla Boehringer Ingelheim pe cealalta parte. Comprimatul are lungimea de 11,1 mm si latimea de 5,6 mm.
 
Comprimatele de Jardiance sunt disponibile in blistere din PVC/aluminiu perforate pentru eliberarea unei unitati dozate. Marimile ambalajelor sunt 7 x 1, 10 x 1, 14 x 1, 28 x 1, 30 x 1, 60 x 1, 70 x 1, 90 x 1 si 100 x 1 comprimate filmate.
 
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate in tara dumneavoastra.
 
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
 
Boehringer Ingelheim International GmbH, Binger Strasse 173, 55216 Ingelheim am Rhein, Germania
 
Fabricantul
 
Boehringer Ingelheim Pharma GmbH & Co. KG, Binger Strasse 173, 55216 Ingelheim am Rhein, Germania
Boehringer Ingelheim Hellas Single Member S.A. 5th km Paiania – Markopoulo, Koropi Attiki, 19441, Grecia
Rottendorf Pharma GmbH, Ostenfelder Strasse 51 – 61, 59320 Ennigerloh, Germania
Boehringer Ingelheim France 100-104 Avenue de France 75013 Paris, Franta
 
Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
 
België/Belgique/Belgien
SCS Boehringer Ingelheim Comm.V
Tél/Tel: +32 2 773 33 11
 
Lietuva
Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG
Lietuvos filialas
Tel.: +370 5 2595942
 
България
Бьорингер Ингелхайм РЦВ ГмбХ и Ко КГ -
клон България
Тел.: +359 2 958 79 98
 
Luxembourg/Luxemburg
SCS Boehringer Ingelheim Comm.V
Tél/Tel: +32 2 773 33 11
 
Česka republika
Boehringer Ingelheim spol. s r.o.
Tel.: +420 234 655 111
 
Magyarorszag
Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG
Magyarorszagi Fióktelepe
Tel.: +36 1 299 89 00
 
Danmark
Boehringer Ingelheim Danmark A/S
Tlf: +45 39 15 88 88
 
Malta
Boehringer Ingelheim Ireland Ltd.
Tel.: +353 1 295 9620
 
Deutschland
Boehringer Ingelheim Pharma GmbH & Co. KG
Tel.: +49 (0) 800 77 90 900
 
Lilly Deutschland GmbH
Tel.: +49 (0) 6172 273 2222
 
Nederland
Boehringer Ingelheim b.v.
Tel.: +31 (0) 800 22 55 889
 
Eesti
Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG
Eesti filiaal
Tel.: +372 612 8000
 
Norge
Boehringer Ingelheim Norway KS
Tlf: +47 66 76 13 00
 
Ελλάδα
Boehringer Ingelheim Ελλάς Μονοπρόσωπη A.E.
Tηλ: +30 2 10 89 06 300
 
Österreich
Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG
Tel.: +43 1 80 105-7870
 
España
Boehringer Ingelheim España, S.A.
Tel.: +34 93 404 51 00
 
Lilly S.A.
Tel.: +34 91 663 50 00
 
Polska
Boehringer Ingelheim Sp.zo.o.
Tel.: +48 22 699 0 699
 
Franta
Boehringer Ingelheim France S.A.S.
Tél: +33 3 26 50 45 33
 
Lilly France SAS
Tél: +33 1 55 49 34 34
 
Portugalia
Boehringer Ingelheim, Portugal, Lda.
Tel.: +351 21 313 53 00
 
Lilly Portugal Produtos Farmacêuticos, Lda
Tel.: +351 21 412 66 00
 
Hrvatska
Boehringer Ingelheim Zagreb d.o.o.
Tel.: +385 1 2444 600
 
Romania
Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG
Viena - Sucursala Bucuresti
Tel.: +40 21 302 28 00
 
Irlanda
Boehringer Ingelheim Ireland Ltd.
Tel.: +353 1 295 9620
 
Eli Lilly and Company (Ireland) Limited
Tel.: +353 1 661 4377
 
Slovenija
Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG
Podružnica Ljubljana
Tel.: +386 1 586 40 00
 
Island
Vistor hf.
Simi: +354 535 7000
 
Slovenska republika
Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG
organizačna zložka
Tel.: +421 2 5810 1211
 
Italia
Boehringer Ingelheim Italia S.p.A.
Tel.: +39 02 5355 1
Eli Lilly Italia S.p.A.
Tel.: +39 055 42571
 
Suomi/Finland
Boehringer Ingelheim Finland Ky
Puh/Tel: +358 10 3102 800
 
Κύπρος
Boehringer Ingelheim Ελλάς Μονοπρόσωπη A.E.
Tηλ: +30 2 10 89 06 300
 
Sverige
Boehringer Ingelheim AB
Tel.: +46 8 721 21 00
 
Latvija
Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG
Latvijas filiale
Tel.: +371 67 240 011
 
Regatul Unit (Northern Ireland)
Boehringer Ingelheim Ireland Ltd.
Tel.: +353 1 295 9620
 
Eli Lilly and Company (Ireland) Limited
Tel.: +353 1 661 4377
 
 
Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe site-ul Agentiei Europene pentru Medicamente http://www.ema.europa.eu.
Inapoi la prospecte Mergeti la produs