Aldara 5% x 12pl.x 250mg crema

Prospect Aldara 5% x 12pl.x 250mg crema

Mergeti la produs

Prospect: Informatii pentru utilizator
 
Aldara 5 % crema Imiquimod
 
Ce gasiti in acest prospect:
 
1. Ce este Aldara crema si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Aldara crema
3. Cum sa utilizati Aldara crema
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Aldara crema
6. Continutul ambalajului si alte informatii
 
1. Ce este Aldara Crema si pentru ce se utilizeaza
 
Aldara crema se poate utiliza pentru trei boli diferite. Medicul dumneavoastra poate prescrie Aldara crema pentru a trata:
  • Condiloamele (condylomata acuminata) de pe suprafata genitala (organele sexuale) si din jurul anusului (orificiul anal)
  • Carcinomul bazocelular superficial.
Aceasta este o forma comuna cu crestere lenta a cancerului de piele cu o probabilitate foarte mica de a se raspandi in alte parti ale corpului. Apare, de obicei, la persoanele de varsta mijlocie si la batrani, in special la cei care au pielea alba, si este cauzat de expunerea excesiva la soare. Daca ramane netratat, carcinomul bazocelular poate desfigura, in special pe fata – de aceea diagnosticul precoce si tratamentul sunt importante.
 
Cheratoza actinica
 
Cheratozele actinice sunt portiuni aspre ale pielii aparute la persoanele care s-au expus foarte mult la lumina solara in cursul vietii lor. Unele sunt de culoarea pielii, altele sunt gri, roz, rosii sau brune. Ele pot fi plate si solzoase, sau bombate, aspre, dure si verucoase. Aldara se va utiliza numai pentru cheratozele actinice plate de la nivelul fetei si scalpului, la pacientii cu sistem imunitar sanatos, in cazul in care medicul a decis ca Aldara este cel mai adecvat tratament.
 
Crema Aldara ajuta sistemul imunitar al organismului dumneavoastra sa produca substante naturale, care sprijina lupta impotriva carcinomului bazocelular, a cheratozei actinice sau a virusului care v-a produs condiloamele.
 
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Aldara crema
 
Nu utilizati Aldara crema daca sunteti alergic la imiquimod sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (mentionate la pct. 6).
 
Atentionari si precautii
 
Inainte sa utilizati Aldara crema, adresati-va medicului sau farmacistului dumneavoastra.
 
Daca ati utilizat anterior Aldara crema sau alte medicamente similare, trebuie sa ii spuneti medicului dumneavoastra inainte de a incepe acest tratament.
 
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca aveti probleme ale sistemului imunitar.
 
Nu utilizati Aldara crema pana cand zona ce trebuie tratata nu s-a vindecat dupa medicamentele sau tratamentele chirurgicale anterioare.
 
Evitati contactul cu ochii, buzele si narile. In eventualitatea unui contact accidental, indepartati crema prin spalare cu apa.
 
Nu aplicati crema intern.
 
Nu utilizati mai multa crema decat v-a indicat medicul dumneavoastra.
 
Nu acoperiti suprafata tratata cu pansamente sau alte bandaje, dupa ce ati aplicat Aldara crema.
 
Daca simtiti un disconfort prea mare la locul tratat, indepartati crema prin spalare cu sapun delicat si apa. De indata ce problema a disparut, puteti reincepe sa aplicati crema.
 
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca aveti o hemograma anormala.
 
Datorita modului in care actioneaza Aldara, exista posibilitatea ca aceasta crema sa poata agrava inflamatia existenta in zona tratata.
 
Daca sunteti tratati pentru condiloame genitale, respectati aceste precautii suplimentare:
 
Barbatii cu condiloame situate sub preput trebuie sa retraga preputul in fiecare zi si sa se spele sub acesta. Daca nu se spala zilnic preputul, este foarte probabil sa apara semne de contractare, tumefactie si eroziune a pielii si sa rezulte dificultate in retragerea acestuia. Daca apar aceste simptome, opriti imediat tratamentul si anuntati-l pe medicul dumneavoastra.
 
Daca aveti rani deschise: nu incepeti sa utilizati Aldara crema inainte de vindecarea ranilor. Daca aveti condiloame interne: nu utilizati Aldara crema in uretra (orificiul prin care se elimina urina), vagin (canalul nasterii), cervix (organ intern feminin), sau oriunde in interiorul anusului (rectul).
 
Nu folositi aceasta medicatie pentru mai mult de o serie de tratament, daca aveti probleme ale sistemului imunitar, fie datorita bolii, fie din cauza medicamentelor pe care deja le luati. Daca stiti ca aceasta vi se aplica si dumneavoastra, discutati cu medicul dumneavoastra.
Daca sunteti HIV pozitiv, trebuie sa il informati pe medicul dumneavoastra, deoarece Aldara crema nu s-a dovedit a fi la fel de eficienta la pacientii HIV pozitivi. Daca decideti sa aveti relatii sexuale cand inca mai aveti condiloame, aplicati Aldara crema dupa – nu inainte de – activitatea sexuala. Aldara crema poate reduce eficienta prezervativelor si diafragmelor, de aceea crema nu trebuie lasata pe loc in timpul activitatii sexuale. Amintiti-va, Aldara crema nu protejeaza impotriva transmiterii HIV sau a altor boli transmisibile pe cale sexuala unei alte persoane.
 
Daca sunteti tratati pentru carcinom bazocelular sau cheratoza actinica respectati aceste precautii suplimentare:
 
Nu folositi solare sau lampi de bronzare si evitati lumina solara cat mai mult posibil in timpul tratamentului cu Aldara crema. Purtati imbracaminte de protectie si palarii cu boruri largi cand sunteti sub cerul liber.
 
In timpul tratamentului cu Aldara crema si pana la vindecare, pielea afectata poate avea un aspect net diferit de pielea normala.
 
Copii si adolescenti
 
Utilizarea la copii si adolescenti nu este recomandata.
 
Aldara crema impreuna cu alte medicamente:
 
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Nu exista medicamente recunoscute a fi incompatibile cu Aldara crema.
 
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
 
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
 
Trebuie sa ii spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida. Medicul dumneavoastra va va informa despre riscurile si beneficiile utilizarii cremei Aldara in timpul sarcinii. Studiile la animale nu au evidentiat efecte daunatoare directe sau indirecte asupra sarcinii.
 
Nu va alaptati copilul in timpul tratamentului cu Aldara crema, deoarece nu se cunoaste daca imiquimod este secretat in laptele uman.
 
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
 
Acest medicament nu are nicio influenta sau are influenta neglijabila asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
 
Aldara crema contine hidroxibenzoat de metil, hidroxibenzoat de propil, alcool cetilic, alcool stearic si alcool benzilic.
 
Hidroxibenzoatul de metil (E218) si hidroxibenzoatul de propil (E216) pot provoca reactii alergice (posibil intarziate). Alcoolul cetilic si alcoolul stearic poate provoca reactii cutanate locale (ex. dermatita de contact).
 
Acest medicament contine alcool benzilic 5 mg in fiecare plic. Alcoolul benzilic poate provoca reactii alergice si iritatie locala usoara.
 
3. Cum sa utilizati Aldara crema
 
Copii si adolescenti:
 
Utilizarea la copii si adolescenti nu este recomandata.
 
Adulti:
 
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul, daca nu sunteti sigur.
 
Spalati-va cu atentie pe maini inainte si dupa aplicarea cremei. Nu acoperiti suprafata tratata cu bandaje sau alte materiale, dupa ce ati aplicat crema Aldara.
 
Deschideti un nou plic de fiecare data cand folositi crema. Aruncati orice rest de crema ramas in plic dupa folosire. Nu pastrati plicul desfacut pentru a il folosi la o data ulterioara.
 
Frecventa si durata tratamentului este diferita pentru condiloamele genitale, carcinomul bazocelular si cheratoza actinica (vezi instructiunile specifice pentru fiecare indicatie).
 
Daca urmati tratament pentru condiloame genitale:
 
Instructiuni de aplicare – (Luni, Miercuri si Vineri)
 
1. Inainte de culcare, spalati-va mainile si suprafata de tratament cu sapun delicat si apa. Uscati bine.
2. Desfaceti un plic nou si stoarceti putina crema pe varful degetului.
3. Aplicati un strat subtire de Aldara crema pe suprafata curata, uscata a condiloamelor si frectionati usor zona pana la absorbtia completa a cremei.
4. Dupa aplicarea cremei, aruncati plicul desfacut si spalati-va pe maini cu apa si sapun.
5. Lasati Aldara crema pe condiloame intre 6 si 10 ore. Nu faceti dus sau baie in acest timp.
6. Dupa 6 pana la 10 ore spalati suprafata pe care a fost aplicata Aldara crema cu sapun delicat si apa.
 
Aplicati Aldara crema de 3 ori pe saptamana. De exemplu, aplicati crema Luni, Miercuri si Vineri. Un plic contine suficienta crema pentru a acoperi o suprafata de condiloame de 20 cm2 (aprox. 3 inch patrati).
 
Barbatii cu condiloame situate sub preput trebuie sa retraga preputul in fiecare zi si sa se spele sub acesta (vezi pct. 2 “Atentionari si precautii”).
 
Continuati sa utilizati Aldara crema asa cum vi s-a recomandat, pana la disparitia completa a condiloamelor dumneavoastra (jumatate din femeile care se vindeca o vor face in 8 saptamani, jumatate din barbatii care se vindeca o vor face in 12 saptamani, dar la unii pacienti condiloamele se pot vindeca mai devreme, in 4 saptamani).
 
Nu utilizati Aldara crema mai mult de 16 saptamani in tratamentul fiecarui episod de condiloame.
 
Daca aveti impresia ca efectul cremei Aldara este prea puternic sau prea slab, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.
 
Daca urmati tratament pentru carcinom bazocelular:
 
Instructiuni de aplicare – (Luni, Marti, Miercuri, Joi si Vineri)
 
1. Inainte de culcare, spalati-va mainile si suprafata de tratament cu sapun delicat si apa. Uscati bine.
2. Desfaceti un plic nou si stoarceti putina crema pe varful degetului.
3. Aplicati crema pe suprafata afectata si pe 1cm (aprox. 0,5 inch) in jurul suprafetei afectate. Frectionati usor zona pana la absorbtia completa a cremei.
4. Dupa aplicarea cremei, aruncati plicul desfacut. Spalati-va pe maini cu apa si sapun.
5. Lasati Aldara crema pe piele aproximativ 8 ore. Nu faceti dus sau baie in acest timp.
6. Dupa aproximativ 8 ore, spalati suprafata pe care a fost aplicata Aldara crema cu sapun delicat si apa.
 
Aplicati suficienta crema Aldara pentru a acoperi suprafata de tratament si 1 cm (cam ½ inch) in jurul suprafetei de tratament, in fiecare zi, timp de 5 zile consecutive pe saptamana, timp de 6 saptamani. De exemplu, aplicati crema de Luni pana Vineri. Nu aplicati crema Sambata si Duminica.
 
Daca urmati tratament pentru Cheratoza actinica
 
Instructiuni de aplicare – (Luni, Miercuri si Vineri)
 
1. Inainte de culcare, spalati-va mainile si suprafata de tratament cu sapun delicat si apa. Uscati bine.
2. Desfaceti un plic nou si stoarceti putina crema pe varful degetului.
3. Aplicati crema pe suprafata afectata. Frectionati usor zona pana la absorbtia completa a cremei.
4. Dupa aplicarea cremei, aruncati plicul desfacut. Spalati-va pe maini cu apa si sapun.
5. Lasati Aldara crema pe piele timp de aproximativ 8 ore. Nu faceti dus sau baie in acest timp.
6. Dupa aproximativ 8 ore, spalati suprafata pe care a fost aplicata Aldara crema cu sapun delicat si apa.
 
Aplicati Aldara crema de 3 ori pe saptamana. De exemplu, aplicati crema Luni, Miercuri si Vineri. Un plic contine suficienta crema pentru a acoperi o suprafata de 25 cm2 (aprox. 4 inchi patrati). Continuati tratamentul timp de patru saptamani. La patru saptamani dupa incheierea acestui prim tratament, medicul dumneavoastra va va evalua pielea. Daca nu au disparut toate leziunile, pot fi necesare pe viitor inca patru saptamani de tratament.
 
Daca utilizati mai mult decat trebuie din Aldara crema
 
Indepartati surplusul prin spalare cu sapun delicat si apa. Cand dispare orice reactie a pielii, atunci puteti continua tratamentul.
 
Daca inghititi accidental Aldara crema, va rugam sa contactati medicul dumneavoastra.
 
Daca uitati sa utilizati Aldara crema
 
Daca uitati o doza, aplicati crema indata ce va reamintiti si continuati cu schema dumneavoastra obisnuita. Nu aplicati crema mai mult de o data pe zi.
 
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
 
4. Reactii adverse posibile
 
  • Frecventa reactiilor adverse se clasifica astfel:
  • Reactii adverse foarte frecvente (care pot aparea la mai mult de 1 din 10 pacienti) Reactii adverse frecvente (care pot aparea la mai putin de 1 din 10 pacienti)
  • Reactii adverse mai putin frecvente (care pot aparea la mai putin de 1 din 100 pacienti) Reactii adverse rare (care pot aparea la mai putin de 1 din 1000 pacienti)
  • Reactii adverse foarte rare (care pot aparea la mai putin de 1 din 10000 pacienti)
 
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
 
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului cat mai curand posibil daca nu va simtiti bine in timp ce utilizati Aldara crema.
 
Unii pacienti au prezentat modificari ale culorii pielii in zona unde s-a aplicat Aldara crema. Cu toate ca aceste modificari au tendinta sa se amelioreze cu timpul, la unii pacienti ele pot fi permanente.
 
Daca pielea dumneavoastra reactioneaza negativ cand utilizati Aldara crema, opriti aplicarea cremei, spalati zona cu sapun delicat si apa si contactati medicul dumneavoastra sau farmacistul.
 
La unii pacienti s-a observat o scadere a numarului celulelor sanguine. Scaderea numarului celulelor sanguine va poate face mai susceptibili la infectii, va poate face sa capatati mai usor vanatai sau va poate provoca oboseala. Daca observati oricare din aceste simptome, va rugam sa ii spuneti medicului dumneavoastra.
 
Reactii cutanate grave au fost rar raportate. Daca apar leziuni ale pielii sau pete pe pielea dumneavoastra, care debuteaza ca mici zone rosii si progreseaza pana la aspectul de mini tinte, posibil insotite de simptome ca: prurit, febra, stare generala proasta, articulatii dureroase, tulburari de vedere, senzatie de arsura, durere sau mancarime la ochi si rani ale gurii, opriti utilizarea Aldara crema si adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
 
Un mic numar de pacienti au prezentat cadere a parului pe locul tratat sau in zona inconjuratoare.
 
Daca sunteti tratati pentru condiloame genitale:
 
Multe din reactiile adverse ale Aldara crema se datoreaza actiunii sale locale asupra pielii dumneavoastra.
 
Reactiile foarte frecvente includ hiperemie (61% din pacienti), eroziuni ale pielii (30% din pacienti), scuame si tumefactie. De asemenea, pot sa apara induratii sub piele, mici rani deschise, o crusta care se formeaza in perioada de vindecare, si mici vezicule sub piele. Puteti simti si prurit (32% din pacienti), senzatie de arsura (26% din pacienti) sau durere in zonele unde ati aplicat Aldara crema (8% din pacienti). Cele mai multe din aceste reactii ale pielii sunt blande, si pielea va reveni la normal in aproximativ 2 saptamani de la oprirea tratamentului.
 
Frecvent unii pacienti (4 % sau mai putin) au avut dureri de cap, mai putin frecvent febra si simptome pseudo-gripale, dureri articulare si musculare; prolaps uterin; durere in timpul actului sexual la femei; dificultati de erectie; transpiratie accentuata; indispozitie generala; simptome gastro-intestinale; tiuituri in urechi; bufeuri; oboseala; vertij; migrena; senzatie de intepaturi si ace; insomnie; depresie; pierdere a apetitului; tumefactii glandulare; infectii bacteriene, virale si fungice (e.g. herpes); infectie vaginala, inclusiv candidoza; tuse si raceli cu angina.
 
Foarte rar au aparut reactii grave si dureroase, in special cand s-a folosit mai multa crema decat a fost recomandat. Reactiile cutanate dureroase la nivelul orificiului vaginal au provocat foarte rar dificultati la urinat la unele femei. Daca acestea apar, trebuie sa apelati imediat la ajutor medical.
 
Daca sunteti tratati pentru carcinom bazo-celular:
 
Multe din reactiile adverse ale Aldara crema se datoreaza actiunii sale locale asupra pielii dumneavoastra. Reactiile cutanate locale pot fi un semn ca medicamentul actioneaza asa cum s-a intentionat.
 
Foarte frecvent pielea tratata poate deveni usor pruriginoasa.
 
Reactiile frecvente includ: senzatie de intepaturi si ace, mici zone tumefiate ale pielii, durere, arsuri, iritatie, sangerare, hiperemie sau eruptie.
Daca vreo reactie cutanata devine prea suparatoare pe durata tratamentului, adresati-va medicului dumneavoastra. El/ea va poate sfatui sa opriti aplicarea de Aldara crema pentru cateva zile (ex. sa faceti o scurta pauza de tratament).
 
Daca exista supuratie (puroi) sau alte semne sugestive de infectie, discutati aceasta cu medicul dumneavoastra. In afara de reactiile la nivelul pielii, alte reactii frecvente includ tumefactie glandulara si dureri de spate.
 
Mai putin frecvent unii pacienti prezinta modificari la nivelul locului de administrare (secretie, inflamatie, tumefactie, cruste, necroza a pielii, vezicule, dermatita) sau iritabilitate, indispozitie generala, uscaciune a gurii, simptome pseudo-gripale si oboseala.
 
Daca sunteti tratati pentru cheratoza actinica
 
Multe din reactiile adverse ale Aldara crema se datoreaza actiunii sale locale asupra pielii dumneavoastra. Reactiile cutanate locale pot fi un semn ca medicamentul actioneaza asa cum s-a intentionat.
 
Foarte frecvent pielea tratata poate deveni usor pruriginoasa.
 
Reactiile frecvente includ durere, arsuri, iritatie sau inrosire.
 
Daca vreo reactie cutanata devine prea suparatoare pe durata tratamentului, adresati-va medicului dumneavoastra. El/ea va poate sfatui sa opriti aplicarea de Aldara crema pentru cateva zile (ex. sa faceti o scurta pauza de tratament).
 
Daca exista supuratie (puroi) sau alte semne sugestive de infectie, discutati aceasta cu medicul dumneavoastra. In afara de reactii la nivelul pielii, alte reactii frecvente includ: cefalee, anorexie, greata, dureri musculare, dureri articulare si oboseala.
 
Mai putin frecvent unii pacienti prezinta modificari la nivelul locului de administrare (sangerare, inflamatie, secretii, sensibilitate, tumefactie, mici zone umflate ale pielii, senzatie de intepaturi si ace, cruste, cicatrice, ulceratii sau o senzatie de caldura sau disconfort), sau inflamatie a mucoasei nazale, obstructie nazala, simptome gripale sau pseudo-gripale, depresie, iritatie oculara, tumefactie a pleoapelor, durere in gat, diaree, cheratoza actinica, hiperemie, tumefactie a fetei, ulcere, durere in extremitati, febra, slabiciune sau frisoane.
 
Raportarea reactiilor adverse
 
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, asa cum este mentionat in Anexa V. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.
 
5. Cum se pastreaza Aldara crema
 
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25°C.
 
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe eticheta dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
 
A nu se reutiliza plicurile desfacute.
 
Nu aruncati nici un medicament pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
 
6. Continutul ambalajului si alte informatii
 
Ce contine Aldara crema
 
Substanta activa este imiquimod. Fiecare plic contine 250 mg crema (100 mg crema contin 5 mg imiquimod).
 
Celelalte componente sunt: acid izostearic, alcool benzilic, alcool cetilic, alcool stearic, parafina alba moale, polisorbat 60, sorbitan stearat, glicerol, hidroxibenzoat de metil (E218), hidroxibenzoat de propil (E216), guma xantan, apa purificata (vezi pct.2 „ Aldara crema contine hidroxibenzoat de metil, hidroxibenzoat de propil, alcool cetilic, alcool stearic si alcool benzilic”.
 
Cum arata Aldara crema si continutul ambalajului
 
Fiecare plic de Aldara 5% crema contine 250 mg de crema de culoare alba pana la galben deschis.
 
Fiecare cutie contine 12 sau 24 plicuri de unica utilizare formate din folie din poliester/aluminiu. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
 
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
 
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
 
Meda AB Pipers vag 2
170 73 Solna Suedia
 
Fabricantul
 
3M Health Care Limited
Derby Road Loughborough Leicestershire
LE11 5SF, Marea Britanie
 
MEDA Pharma GmbH & Co. KG Benzstrase 1
61352 Bad Homburg Germania
 
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
 
België/Belgique/Belgien Mylan EPD bvba/sprl Terhulpsesteenweg, 6A B-1560 Hoeilaart Tél/Tel: +32 2 658 61 00 Luxembourg/Luxemburg Mylan EPD bvba/sprl Terhulpsesteenweg, 6A
B-1560 Hoeilaart Tél/Tel: +32 2 658 61 00
България
Майлан ЕООД
бул. Ситняково 48, ет. 7
Офис сграда „Сердика Офиси“ 1505 София
Тел: +359 2 44 55 400 Magyarorszag Mylan EPD Kft. 1138 Budapest
Vaci út 150
Tel: +36 465 2100
Česka republika MEDA Pharma s.r.o. Kodaňska 1441 / 46
100 10 Praha 10
Tel: +420 222 004 400 Malta
Alfred Gera and Sons Ltd. 10,Triq il -Masgar
Qormi QRM3217 Tel: +356 21 446205
Danmark Meda AS Solvang 8
3450 Allerød
Tlf: +45 44 52 88 88 Nederland
Mylan Healthcare B.V. Krijgsman 20
1186 DM Amstelveen
Tel: +31 (0)20 426 3300
Deutschland
MEDA Pharma GmbH & Co. KG Benzstrase 1
61352 Bad Homburg
Tel: +49 (0) 6172 888 01 Norge
Meda A/S Askerveien 61
1384 Asker
Tlf: +47 66 75 33 00
Eesti
Meda Pharma SIA Liivalaia 13/15 11018 Tallinn
Tel: +372 62 61 025 Österreich
MEDA Pharma GmbH Guglgasse 15
1110 Wien
Tel: + 43 (0)1 86 390 0
Ελλάδα
MEDA Pharmaceuticals A.E. Αγίου Δημητρίου 63
17456 Άλιμος
Τηλ: +30 210 6 77 5690 Polska
Mylan Healthcare Sp. z o.o. ul. Postępu 21B
02-676 Warszawa
Tel: +48 22 546 6400
 
España
Mylan Pharmaceuticals, S.L. C/Plom, 2-4, 5ª planta 08038 - Barcelona
Tel: +34 900 102 712 Portugal
BGP Products, Unipessoal, Lda. Av. D. Joao II,
Edificio Atlantis, nº 44C – 7.3 e 7.4 1990-095 Lisboa
Tel: +351 214 127 200
France
Mylan Medical SAS 40-44 rue Washington
75008 Paris
Tél: +33 (0)1 56 64 10 70 Romania
BGP PRODUCTS SRL
Reprezentanta Romania Calea Floreasca nr. 169A Floreasca Business Park 014459 Bucuresti
Tel.: +40372 579 000
Hrvatska
Mylan Hrvatska d.o.o. Koranska 2
10 000 Zagreb
Tel: +385 1 235 059 90 Slovenija
GSP Proizvodi d.o.o. Dolenjska cesta 242c 1000 Ljubljana
Tel: +386 1 23 63 180
Ireland
Meda Health Sales Ireland Ltd. Unit 34/35, Block A Dunboyne Business Park Dunboyne
Co Meath
Tel: +353 1 802 66 24 Slovenska republika MEDA Pharma spol. s. r.o. Trnavska cesta 50
821 02 Bratislava
Tel: +421 2 32 199 100
Island Meda AB Box 906
170 09 Solna Sviþjóð
Simi: +46 8 630 1900 Suomi/Finland
Meda Oy
Vaisalantie 4/Vaisalavagen 4
02130 Espoo/Esbo
Puh/Tel: +358 20 720 9550
Italia
Meda Pharma S.p.A. Via Felice Casati, 20 20124 Milano
Tel: +39 039 73901 Sverige Meda AB Box 906
170 09 Solna
Tel: +46 (0)8 630 1900
Κύπρος
Χρ.Γ. Παπαλοΐζου Λτδ Λεωφ. Κιλκίς 35,
2234 Λατσιά
Τηλ. +357 22 49 03 05 United Kingdom Mylan Products Ltd. Station Close Potters Bar Hertfordshire
EN6 1TL
Tel: +44 1707 853000
Latvija
Meda Pharma SIA 101 Mūkusalas str. Riga LV‐1004
Talr: +371 67616137 
 
Lietuva
Meda Pharma SIA Žalgirio str. 92, #2 Vilnius LT-09303 Tel. + 370 52059367
 

 

Inapoi la prospecte Mergeti la produs