Totul despre mastile de fata

 

Măștile de față sunt cel mai de preț aliat al frumuseții tenului și reprezintă un pas esențial în procesul de îngrijire. Măștile de față au multiple roluri și caracteristici, motiv pentru care trebuie alese nu doar în funcție de tipul de ten, ci și de necesitățile acestuia. În plus, măștile de față sunt unul dintre cele mai accesibile și eficiente tratamente cosmetice, fiind la îndemâna oricui.

Tipuri de măști de față

Măștile de față sunt de mai multe feluri și se împart în mai multe categorii, atât în funcție de tipul de ten, cât și în funcție de efectul pe care acestea îl au asupra pielii. Masca de față pentru ten gras, chiar dacă-și propune să aibă același efect asupra tenului ca și masca de față pentru ten normal, aceasta va avea alte ingrediente în compoziție. Pe de altă parte, masca de curățare este diferită față de masca de hidratare, fiecare îndeplinind o altă nevoie a tenului. O inovație în acest domeniu sunt măștile de față servețel care sunt dedicate tuturor tipurilor de ten, clasificarea lor fiind strict după beneficiul pe care-l oferă pielii.

Măști de față de tip șervețel – ce sunt și cum acționează

Măștile de față de tip șervețel sunt originare din Asia, sunt confecționate din bumbac, după o tehnologie avansată care permite nutrienților să ajungă până în cele mai profunde straturi ale dermului, și sunt îmbibate cu un ser special care acționează ca o "a doua piele". Acest tip de măști de față revoluționare se aplică foarte ușor pe piele și, în plus, nu necesită clătire, timpul de acțiune fiind de aproximativ 15-20 de minute.

Măști de față de tip șervețel – avantaje și beneficii

Măștile de față de tip șervețel au marea calitate de a permite distribuirea egală a serului pe întreaga porțiune a feței și, în plus, bumbacul crează o barieră între epiderm și mediul extern astfel că nu permit evaporarea substanțelor nutritive, ci acestea sunt absorbite mult mai rapid și eficient în piele. Un alt avantaj demn de consemnat este faptul că sunt igienice și previn răspândirea bacteriilor și a impurităților, aspect care se petrece în cazul măștilor de față clasice, de tip cremă.

Cât de des folosim masca de față?

Masca de față se folosește minim o dată pe săptămână, însă în funcție de necesitățile tenului și de tipul de mască aplicată, poate fi folosită și de două ori pe săptămână. Sunt măști de față care se cer a fi aplicate dimineața, înainte de machiaj, și măști de față care se aplică seara, înainte de culcare. În general, fiecare mască este însoțită de recomandările sale. Este de preferat ca măștile de față să se aplice pe tenul curat, după procesul de demachiere clasic.

De ce trebuie să folosești o mască pentru față?

Măștile de față nu sunt un plus adus ritualului de îngrijire a pielii, ci sunt o necesitate. Dincolo de relaxarea și experiența unui SPA chiar la domiciliu, măștile de față au rolul de a curăța în profunzime pielea de impuritățile rămase chiar și după clasicul proces de demachiere, au rolul de a o hidrata puternic, asemenea unui tratament cosmetic efectuat în salon, și de a-i reda luminozitatea și prospețimea, de a o revitaliza. Fiecare mască de față, în funcție de tipul său, va aduce și alte beneficii pielii.

6 propuneri de măști de față de la Catena

Este recomandat să folosim atât măști de față care curăță și elimină imperfecțiunile tenului, cât și măști de față care hidratează și au efect antiîmbătrânire. În funcție de nevoile tenului, vă propunem șase măști de față cu efecte imediate și de lungă durată, recomandate tuturor tipurilor de ten.

Punctăm încă de la început că o mască cu rol hidratant și/sau nutritiv va fi absorbită mult mai rapid în piele dacă aceasta a fost în prealabil curățată cu o mască exfoliantă sau purificatoare, iar o mască cu efect anti-aging va fi mult mai eficientă dacă ulterior se aplică o mască iluminatoare.

  • Mască de față peel-off cu Cărbune

Masca de față peel-off cu Cărbune de la Skin Republic este o mască de față cu rol exfoliant pe bază de minerale obținute din cărbune activ. Aceasta elimină eficient punctele negre, având efect de peeling, absoarbe impuritățile de la suprafața pielii și din profunzimea stratului de piele și lasă pielea curată și luminoasă, dar și foarte catifelată, acționând direct asupra structurii sale.

Masca de față peel-off cu Cărbune se aplică o dată pe săptămână, în prima lună de folosire, pentru ca tenul să aibă parte de o curățare profesională, iar apoi de câte ori este nevoie.

  • Mască de față cu Bule Purifiante și Cărbune

Masca de față cu Bule Purifiante și Cărbune conține acizi din fructe care au rolul de a exfolia pielea și a elimina celulele moarte. Modul de acțiune al măștii este inedit și extrem de eficient prin faptul că, intrând în contact cu aerul, aceasta începe să facă bule și spumă și astfel să penetreze porii în profunzime și să atragă la suprafață impuritățile. În plus, masca are efect de oxigenare a pielii, contribuind la revitalizarea și tonifierea sa.

Masca de față cu Bule Purifiante și Cărbune este ideal a se aplica înainte de machiaj datorită capacității sale de uniformizare a tenului.

  • Mască de față șervețel anti-pete și imperfecțiuni

Masca de față șervețel anti-pete și imperfecțiuni de la Skin Republic este tot o mască cu rol de curățare și rezultatele sale excepționale se observă mult mai bine dacă este folosită după aplicarea măștii de față peel-off cu Cărbune sau după aplicarea măștii de față cu Bule Purifiante și Cărbune. După ce punctele negre au fost eliminate, este necesar ca porii să fie nu doar curățați, ci și minimizați. În plus, această mască are rolul de a reduce vizibil petele depigmentare și orice alte imperfecțiuni ale tenului, în timp ce absoarbe excesul de sebum. Masca conține hamamelis, extract din arbore de ceai și acid salicilic.

Masca de față șervețel anti-pete și imperfecțiuni de la Skin Republic se aplică de două ori pe săptămână în prima lună de folosire, iar apoi se poate aplica doar o dată pe săptămână.

  • Mască de față șervețel cu infuzie de colagen

Masca de față șervețel cu infuzie de colagen de la Skin Republic conține colagen, elastină și vitamina E și ajută la recăpătarea elasticității pielii. Totodată, estompează liniile fine și minimizează ridurile, redând fermitatea tenului. Masca reface tonusul pielii și astfel tenul arată mult mai tânăr, efectul său antiîmbătrânire fiind remarcabil.

Masca de față șervețel cu infuzie de colagen se recomandă a fi folosită de două ori pe săptămână, în prima lună, iar apoi o dată pe săptămână.

  • Mască de față șervețel cu acid hialuronic și colagen

Masca de față șervețel cu acid hialuronic și colagen de la Skin Republic este o mască cu rol puternic hidratant, absolut necesară pentru menținerea frumuseții și tinereții tenului. Acidul hialuronic restabilește echilibrul hidric al pielii si fermitatea acesteia, iar colagenul contribuie la creșterea elasticității sale. Masca oferă o hidratare de durată, elimină liniile fine și reduce ridurile adânci și este esențială în prevenirea procesului de îmbătrânire prematură a pielii.

Masca de față șervețel cu acid hialuronic și colagen se folosește de două ori pe săptămână, în prima lună, iar apoi o dată pe săptămână.

  • Mască de față șervețel iluminatoare cu vitamina C

Masca de față șervețel iluminatoare cu vitamina C de la Skin Republic conține extracte din 7 plante, vitaminele E și C și ajută la revitalizarea și hidratarea profundă a pielii. Masca are un puternic rol antioxidant și luptă eficient împotriva radicalilor liberi responsabili de îmbătrânirea prematură a pielii, totodată, reducând petele depigmentare și imperfecțiunile tenului. Dincolo de rolul său hidratant, masca uniformizează culoarea tenului și îi conferă luminozitate.

Masca de față șervețel iluminatoare cu vitamina C are un efect remarcabil dacă este aplicată după folosirea măștii de față șervețel cu acid hialuronic și colagen. Masca se aplică seara, pe tenul curat, imediat înainte de culcare. Pe tot parcursul tratamentului, dar și o săptămână după, este necesară folosirea pe timp de zi a unei creme de față cu protecție solară.