Piurie

Piuria este o afectiune urinara caracterizata prin prezenta unui nivel crescut de globule albe in urina. Medicii stabilesc diagnosticul de piurie atunci cand exista cel putin 10 globule albe pe milimetru cub (mm3) de urina centrifugata. Piuria poate face ca urina sa para tulbure sau insotita de puroi.

Prezenta piuriei indica de obicei o infectie urinara. In cazuri rare, piuria poate fi un semn al unei infectii urinare complicate sau al sepsisului.

Piuria sterila este o forma de piurie care apare fara sa fie detectata prezenta bacteriilor in urina. In aceste cazuri, poate fi cauzata de bacterii nedetectate, un virus sau alte tipuri de germeni sau de o alta afectiune medicala subiacenta.

Medicii recomanda tratamentul pentru piurie in functie de cauza problemei. De obicei, infectiile urinare sunt tratate cu antibiotice. Acestea trebuie administrate pe cale orala timp de maximum doua saptamani. In cazul piuriei cauzate de o ciuperca, specialistii recomanda medicamente antifungice.

Cazurile frecvente de piurie provocate de anumite medicamente pot fi rezolvate prin intreruperea acelor tratamente eliberate pe baza de reteta. Acest lucru trebuie facut numai la indrumarea medicului. Specialistul poate prescrie un alt tip de medicament in locul celui care a cauzat problema.

Inapoi la dictionar