Enterol pulbere 250 mg X 10 plicuri


Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari

Se elibereaza fara reteta

Alege farmacia

Enterol pulbere 250 mg X 10 plicuri - Catena

 

Indicatii Enterol 250:

- tratamentul diareei infectioase acute la adulti si copii;

- prevenirea si tratamentul colitei si diareei determinate de consumul de antibiotice;

- in asociere cu vancomicina/metronidazol, pentru prevenirea recurentei bolilor produse de Clostridium difficile;

- prevenirea diareei determinate de nutritia enterala;

- tratamentul sindromului colonului iritabil.

Ingrediente si beneficii

La nivelul tractului digestiv, Saccharomyces boulardii CNCM I-745, un organism viu, are actiuni biologice similare cu proprietatile protectoare ale florei intestinale normale.

Actiunile principale ale Saccharomyces boulardii CNCM I-745 in prevenirea si tratamentul diareei sunt:

  • inhibarea efectelor patogene ale anumitor microorganisme si/sau toxinelor acestora, in special Clostridium difficile, principalul microorganism care produce diareea asociata consumului de antibiotice si Vibrio cholerae, bacteria producatoare de toxine responsabila de diareea de tip enterotoxigen;
  • trofice si imunostimulatoare asupra tractului intestinal, implicand cresterea semnificativa a activitatii dizaharidazelor intestinale si cresterea marcata a concentratiilor IgA secretoare la nivel intestinal.

Doza recomandata

1 - 2 plicuri Enterol 250, de 1-2 ori pe zi.

Se varsa continutul plicului in putina apa sau bauturi indulcite (zaharul trebuie fiert), se amesteca si se bea. De asemenea, pulberea orala se poate combina cu alimente sau se poate turna in biberon."

Un plic cu pulbere orala contine Saccharomyces boulardii CNCM I-745 liofilizat 282,5 mg (contine celule liofilizate de Saccharomyces boulardii CNCM I-745 250 mg).

Lista excipientilor

Lactoza monohidrat, fructoza, dioxid de siliciu coloidal anhidru, aroma artificiala de “tutti frutti”.

Atentionari

Tratamentul cu Saccharomyces boulardii CNCM I-745 nu inlocuieste rehidratarea, cand aceasta este necesara. Tipul de rehidratare si calea de administrare (orala/intravenoasa) trebuie stabilite in functie de severitatea diareei, varsta si starea generala a pacientului.

Daca simptomele persista dupa 2 zile de tratament cu doza uzuala, conduita terapeutica trebuie reevaluata.

Enterol 250 contine celule vii existand risc de infectii fungice sistemice.

Acest medicament nu trebuie administrat in asociere cu bauturi sau alimente foarte fierbinti (peste 50oC), foarte reci sau cu alcool etilic.

Pacientul trebuie informat de necesitatea consumului abundent de lichide sarate sau indulcite (zaharul trebuie fiert), pentru a compensa pierderile datorate diareei (la adult, aportul lichidian mediu este de 2 l pe zi). De asemenea, in timpul diareei regimul alimentar trebuie sa excluda anumite alimente, in special, cruditati, fructe si legume, alimente picante, precum si alimente si bauturi reci si sa contina mai ales friptura la gratar si orez.

Sarcina si alaptarea

In studiile efectuate la animale nu s-a evidentiat potential teratogen. Pana in prezent, in clinica nu au fost raportate efecte fetotoxice sau malformative. Datorita datelor insuficiente se recomanda evitarea utilizarii acestui medicament in timpul sarcinii si alaptarii.

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

  • Ulei de cocos pentru par – beneficii si utilizari
    Ulei de cocos pentru par – beneficii si utilizari

    In ceea ce priveste tratamentele pentru par, uleiul de cocos se afla in fruntea listei de ingrediente. Putine uleiuri naturale au proprietati reparatoare si hidratante similare cu cele ale uleiului de…

  • Cum sa preveniti si sa tratati cojile de lapte la sugari
    Cum sa preveniti si sa tratati cojile de lapte la sugari

    Cojile de lapte la sugari reprezinta o conditie inofensiva ce poate aparea pe pielea bebelusilor sub forma unor cruste de culoare galbena sau a unei iritatii la nivelul scalpului. Aceasta conditie va…

  • Ingrijirea corespunzatoare a ombilicului nou-nascutului
    Ingrijirea corespunzatoare a ombilicului nou-nascutului

    Ingrijirea ombilicului oricarui nou-nascut este foarte importanta pentru a preveni aparitia infectiilor. Imediat dupa nastere, personalul medical care va asista in timpul nasterii va taia cordonul ombilical,…

  • Bagaj maternitate cezariana versus nastere naturala
    Bagaj maternitate cezariana versus nastere naturala

    Pregatirea pentru venirea pe lume a unui bebelus este un moment plin de emotie si asteptari. Viitoarea mama incepe sa se pregateasca din timp pentru sosirea noului membru al familie. Pe langa pregatirea…