Măștile coreene. Ce sunt și cum le utilizezi

Măștile coreene au devenit din ce în ce mai populare și mai căutate de femeile din întreaga lume, iar secretul constă în încrederea acordată industriei de cosmetice coreene. Este bine știut faptul că femeile din Coreea de Sud au un ten impecabil și pun foarte mult accent pe îngrijirea acestuia. În plus, conceptul lor în frumusețe este să prevină, nu să trateze și să trateze, nu să ascundă. Un alt aspect demn de consemnat în ritualurile lor de înfrumusețare sunt măștile de față coreene. Acestea sunt indispensabile, motiv pentru care, cu ajutorul științei și al tehnologiei, măștile de față coreene au evoluat și au intrat în topurile preferințelor internaționale.

Ce sunt măștile coreene?

Măștile coreene sunt măști de tip șervețel îmbibate cu serum care au marea calitate de a a acționa ca o a doua piele, ajutând tenul să absoarbă mult mai rapid nutrienții. Măștile coreene au o eficiență ridicată față de orice alt tip de mască deoarece tehnologia avansată cu care sunt create permite eliberarea substanțelor hrănitoare până în cele mai profunde straturi ale pielii. Totodată, serumul este răspândit în mod egal pe suprafața pielii. În plus, grație șervețelului, masca se aplică într-un mod igienic, prevenindu-se răspândirea bacteriilor și a impurităților, situație existentă în cazul măștilor clasice. Un alt avantaj al acestor măști coreene este faptul că șervețelul împiedică  evaporarea sau uscarea ingredientelor active din mască, astfel că acestea sunt absorbite integral în piele.

Cum se aplică masca coreană?

Măștile coreene sunt din bumbac și sunt foarte ușor de aplicat. Fiecare mască în parte este ambalată separat și tot ce este nevoie este ca ambalajul să se desfacă și șervețelul să se întindă pe față. Măștile coreene au găuri pentru zona ochilor, a nasului și a gurii, astfel că nu provoacă niciun disconfort. De obicei, conform recomandărilor producătorului, măștile coreene au nevoie de 15-20 de minute de acțiune după care se îndepărtează de pe față. Un alt mare avantaj al acestui tip de mască este faptul că nu necesită clătire. Serumul rămas încă pe piele se poate întinde prin masaj până la absorbția completă, în acest mod nutrienții acționând în continuare.

De câte ori pe săptămână să îmi aplic masca coreană?

Măștile coreene se aplică cu o frecvență care ține strict de tipul de mască folosit și de necesitățile tenului. Este important de punctat că măștile coreene sunt recomandate tuturor tipurilor de ten și se aleg în funcție de nevoile pielii. Astfel, există măști de față pentru curățare și eliminarea imperfecțiunilor, măști de față cu efect de hidratare și hrănire și măști de față cu rol antiîmbătrânire.

Este important de atras atenția că măștile de hidratare și/sau nutritive vor fi absorbite mult mai rapid în piele dacă în prealabil tenul a fost curățat cu o mască exfoliantă sau purificatoare. De asemenea, o mască cu efect anti-aging își va îndeplini mult mai eficient rolul dacă ulterior se va aplica o mască iluminatoare.

Tipuri de măști coreene și modul de aplicare

Masca de față peel-off cu Cărbune

Masca de față peel-off cu Cărbune de la Skin Republic este obținută din cărbune activ, are la bază minerale esențiale tenului și rolul său este acela de curățare și exfoliere. Acest tip de mască elimină eficient punctele negre și impuritățile, atât de la suprafața pielii, cât și din profunzime, iar efectul său de peeling este remarcat imediat.

Masca de față peel-off cu Cărbune se aplică o dată pe săptămână, în prima lună de folosire, astfel încât tenul să aibă parte de o curățare profesională, iar apoi de câte ori este nevoie. Întotdeauna trebuie aplicată înaintea altor măști din gamă pentru că deschide porii și astfel pregătește tenul pentru o mai bună absorbție a substanțelor nutritive.

Masca de față cu Bule Purifiante și Cărbune

Masca de față cu Bule Purifiante și Cărbune de la Skin Republic are la bază acizi din fructe cu rol în exfolierea profundă a pielii. Acest tip de mască de față elimină eficient celulele moarte, având un mod de acțiune inedit. Atunci când intră în contact cu aerul, aceasta începe să facă bule și spumă și astfel reușește să deschidă porii și atragă la suprafață impuritățile. Totodată, masca contribuie la oxigenarea pielii, la revitalizarea și tonifierea sa.

Masca de față cu Bule Purifiante și Cărbune este ideal a se aplica înainte de make-up pentru că deține marele avantaj de a uniformiza tenul. Ulterior, se poate aplica masca de față anti-pete și imperfecțiuni pentru a închide tenul și a-l pregăti de machiaj.

Masca de față șervețel anti-pete și imperfecțiuni

Masca de față șervețel anti-pete și imperfecțiuni de la Skin Republic conține hamamelis, extract din arbore de ceai și acid salicilic și are efecte remarcabile de curățare. Este recomandat de a fi folosită după aplicarea măștii de față peel-off cu Cărbune sau după aplicarea măștii de față cu Bule Purifiante și Cărbune pentru că aceasta are efect de minimizare a porilor. Totodată, are rolul de a reduce vizibil petele depigmentare și orice alte imperfecțiuni ale tenului, în timp ce absoarbe excesul de sebum.

Masca de față șervețel anti-pete și imperfecțiuni se aplică de două ori pe săptămână în prima lună de folosire, iar apoi se poate aplica doar o dată pe săptămână.

Masca de față șervețel cu infuzie de colagen

Masca de față șervețel cu infuzie de colagen de la Skin Republic ajută la recăpătarea elasticității pielii, estompează liniile fine și minimizează ridurile, redând fermitatea tenului. Grație conținutului său de colagen, elastină și vitamina E, masca reface tonusul pielii, iar efectul său antiîmbătrânire poate fi remarcat imediat.

Masca de față șervețel cu infuzie de colagen se recomandă a fi folosită de două ori pe săptămână, în prima lună, iar apoi o dată pe săptămână.

Masca de față șervețel cu acid hialuronic și colagen

Masca de față șervețel cu acid hialuronic și colagen de la Skin Republic are un puternic rol hidratant și anti-aging. Acidul hialuronic reface echilibrul hidric al pielii și susține fermitatea tenului, în timp ce colagenul contribuie la creșterea elasticității sale. Combinația acestor două ingrediente, de altfel indispensabile pentru frumusețe, hidratează pielea, elimină liniile fine și reduce ridurile adânci, implicit, încetinind procesul de îmbătrânire a pielii.

Masca de față șervețel cu acid hialuronic și colagen se folosește de două ori pe săptămână, în prima lună, iar apoi o dată pe săptămână.

Masca de față șervețel iluminatoare cu vitamina C

Masca de față șervețel iluminatoare cu vitamina C de la Skin Republic este recomandată pentru revitalizarea și hidratarea profundă a pielii. Conține extracte din 7 plante, vitaminele E și C și are un puternic rol antioxidant, luptând eficient împotriva radicalilor liberi responsabili de îmbătrânirea prematură a pielii. În plus, această mască de față reduce petele pigmentare și imperfecțiunile tenului, uniformizându-i culoarea și oferindu-i luminozitate.

Masca de față șervețel iluminatoare cu vitamina C se aplică seara, înainte de culcare, pe tenul curat. Pe tot parcursul tratamentului, dar și o săptămână după, este necesară folosirea pe timp de zi a unei creme de față cu protecție solară. Pentru a-i spori eficiența, poate fi aplicată după folosirea măștii de față șervețel cu acid hialuronic și colagen.