Remedii sigure pentru unghii fragile, subtiri si casante

Remedii sigure pentru unghii fragile, subtiri si casante Remedii sigure pentru unghii fragile, subtiri si casante

Ultima actualizare: 16 ianuarie 2023

Frumusetea mainilor depinde de frumusetea unghiilor. Acestea sunt alcatuite din cheratina si, indiferent daca aveti unghii fragile, subtiri, casante, care se despica sau chiar denivelate, este necesar sa aveti grija de ele.

Bolile infectioase, cum ar fi ciupercile, pot provoca pete si denivelari pe unghii. Apoi, acestea devin mai groase si isi pot schimba culoarea. Fumatul cronic cauzeaza, de asemenea, decolorarea unghiilor.

Bolile care pot duce la deteriorarea unghiilor sunt hipotiroidismul, anemia sau anorexia. Sarcina poate schimba, de asemenea, aspectul lor in unghii fragile, subtiri si casante.

Vorbim de unghii cu striatii atunci cand acestea prezinta linii verticale: denivelarile sau unghiile crestate atunci cand aceste dungi pe orizontala. Dar unghiile deteriorate pot fi, de asemenea, unghii fragile, subtiri si casante. Diferiti factori sunt responsabili pentru unghii fragile si de aceea este important sa folositi un tratament pentru unghii fragile, subtiri si casante.


Starea de sanatate si deficientele nutritionale

Ca si pielea si parul, unghiile noastre reflecta partial starea noastra de sanatate. Oboseala, stresul cronic, boala sau deficientele nutritionale pot duce la slabirea unghiilor. Starile de oboseala sunt adesea insotite de carente de fier, zinc si vitaminele B, care se manifesta prin unghii fragile, subtiri si casante. Unele persoane stresate au, de asemenea, obiceiul de a-si roade unghiile, ceea ce le incurajeaza sa se despice.

O dieta echilibrata si bogata in nutrienti va mentine unghiile sanatoase. De asemenea, puteti folosi suplimente alimentare sau multi-vitamine daca aveti unghii fragile, subtiri si casante.

Vitamina E Naturalis este un supliment alimentar care contine vitamina E, un ingredient cu rol major in pastrarea sanatatii pielii si a tesuturilor, imbunatatirea imunitatii

Agresiuni externe: treburile casnice, manichiura agresiva

Mainile si unghiile sunt puse la incercare prin utilizarea unor produse de uz casnic prea agresive, prin bricolaj sau gradinaritul facut fara manusi. Lacul de unghii si dizolvantul de lac de unghii pot, de asemenea, sa deterioreze suprafata unghiilor, provocand aparitia dungilor. Manichiura trebuie, de asemenea, facuta cu moderatie. Lipiciurile folosite si slefuirea excesiva vor altera in cele din urma calitatea unghiilor.

Pentru a va pastra unghiile si mainile frumoase, protejati-le si purtati manusi pentru toate activitatile casnice (spalat, curatenie, gradinarit, bricolaj). Produsele de uz casnic sunt adesea agresive pentru unghii si le pot face unghii fragile, subtiri si casante.

Unghii casante, fragile si imbatranite

Odata cu trecerea anilor, unghiile devin unghii fragile, subtiri si casante. Pot aparea dungi mai mult sau mai putin adanci, acestea sunt intr-un fel riduri de unghii. Acestea se rup sau se despica mai usor, deoarece se usuca. Keratina care le compune trebuie protejata si hranita.

Rosul unghiilor favorizeaza aparitia crestelor si a despicaturilor. Acest obicei prost poate provoca infectii in unghii si in jurul unghiilor. Structura si cresterea unghiei sunt afectate de rosul unghiilor. Unghia slabita este predispusa la formarea de denivelari si la despicare.

BioSil® este un supliment alimentar, pe baza de Siliciu (ch-OSA: acid ortosilicic stabilizat pe colina

De asemenea, verificati compozitia lacului de unghii. Limitati compozitiile prea agresive, preferati lacurile de unghii pe baza de silicon care vor intari unghia. Acelasi lucru este valabil si pentru dizolvantul de lac de unghii. Alegeti un dizolvant de lac de unghii moale, fara acetona.

Evitati unghiile false si manichiurile prea agresive si spatiati in timp aplicarea unghiilor cu gel. Lasati unghia naturala cat mai des posibil pentru a evita agresiunea si pentru a le mentine in perfecta stare de sanatate.

Cum sa scapi unghii casante si unghii fragile?

Este posibil sa remediati aceasta problema estetica si sa va recapatati rapid unghiile puternice, netede si stralucitoare prin aplicarea unui tratament nutritiv in fiecare zi.

Este recomandat in special un tratament pentru unghii fragile, subtiri si casante, cu striatii, sau despicate pentru a recupera unghiile puternice si stralucitoare.

Sfat: tratati-va unghiile seara, inainte de culcare, pentru ca produsele de ingrijire sa actioneze toata noaptea. Nu le aplicati ziua, cand va spalati mai des pe maini. Pentru a completa ingrijirea in timpul zilei, puteti aplica o crema de maini, masand-o pe degete, chiar daca functia sa principala este de a hidrata pielea, ci nu unghiile.

Revisan hair & nails este un supliment alimentar recomandat pentru sanatatea parului si a unghiilor.

 

Unghie rupta: ce trebuie facut?

Atunci cand o unghie se rupe, trebuie taiata sau slefuita. Este inutil sa incerci sa o lasi sa creasca atunci cand este rupta sau despicata. Riscati sa o agatati, sa o rupeti mai adanc si sa va despicati unghia.

Exista benzi de matase pentru refacerea unghiilor rupte. Desi atractive, aceste bandaje de matase nu repara in niciun fel unghia. Acestea permit doar sa ascunda temporar unghia rupta. Prin urmare, este necesar sa ne gandim sa o consolidam cu un tratament sau o ingrijire hranitoare, pe baza de uleiuri reparatoare, pentru a o intari in profunzime.

Cum sa va taiati unghiile si cum sa le stergeti?

Pentru a va pastra unghiile sanatoase, trebuie sa le taiati regulat, sa le hraniti si sa le protejati cat mai bine de agresiunile externe.

Taiati-va unghiile in mod regulat. Ca pregatire, unghiile trebuie sa fie imbaiate in apa calduta cu ulei de masline, ceea ce le va face mai usor de taiat si le va impiedica sa se despice (mai ales in cazul unghiilor de la picioare).

Luati apoi o penseta, o unghiera sau o foarfeca de taiat unghiile si taiati-le drept, de preferinta scurt, deoarece partea inferioara a unghiilor de la picioare este predispusa la infectii (bacterii, ciuperci etc.). Acest lucru va limita riscul de onicomicoza (ciuperca unghiilor). Apoi, rotunjiti usor colturile cu o pila de unghii.

Aspasia 40+ este un supliment alimentar adresat necesitatilor femeilor mature cu varsta de peste 40 de ani. Acest produs completeza necesarul de colagen si acid hialuronic si contribuie la regenerarea parului, unghiilor si pielii si la reducerea ridurilor

Unghia este slefuita de la exterior spre interiorul unghiei. Pilirea inainte si inapoi a unghiei slabeste unghiile si poate duce la despicarea lor. In mod similar, lustruirea unghiei pentru a ascunde crestaturile poate slabi stratul superior al unghiei si nu indeparteaza crestaturile.

Daca aveti unghii fragile, subtiri si casante, cu aceste sfaturi, puteti obtine unghii puternice, sanatoase si frumoase.

 

Farmacistul Catena va recomanda: